İmamoğlu'ndan Kızılay çağrısı: "Kızılay bizim, hepimizin"

Ekrem İmamoğlu, Kızılay'a kan bağışında bulunarak "Kan verin, ihtiyaç sahiplerine yardım edin" çağrısında bulundu.

GÜNDEM 14.04.2023, 23:10
4
İmamoğlu'ndan Kızılay çağrısı:
Türk Kızılayı, kan stoklarının kritik seviyeye düşmesi nedeniyle vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırmıştı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Kızılay yönetimini eleştirerek, "Kızılay'ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.
İmamoğlu'nun bu açıklamasının ardından akşam saatlerinde yine sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu duyurdu. Videoda, "Kan her zaman bir hayat kurtarır gerçeği üzerinden herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Her ne olursa olsun Kızılay kan stoğu olmadan olmaz. Hastaların ihtiyacı var" sözlerini kullanarak vatandaşları kan bağışı yapmaya teşvik etti.
İmamoğlu, "Kızılay bizim, hepimizin. Herkesi kan vermeye davet ediyorum, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu unutmayın" notu ile paylaştığı videoda ayrıca, "Kızılay çok kan kaybetti. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır” ifadelerini kullanarak Kızılay yönetimine olan eleştirisini yineledi.
Kızılay'ın kan stoklarının kritik seviyeye düşmesi, İmamoğlu'nun kan bağışı yaparak çağrıda bulunması ve Kızılay yönetimine yönelik eleştirileri ülke gündemine oturdu. Kızılay yetkilileri de vatandaşları kan bağışı yapmaya teşvik ederek stokları yeniden normal seviyelere getirmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı