Son Dakika

İmamoğlu’ndan Soylu’ya tokat: Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son konuşmasında Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim.“ ifadeleriyle Süleyman Soylu’ya gönderme yaptı.

GÜNDEM 31.08.2022, 16:55
2
İmamoğlu’ndan Soylu’ya tokat: Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB’nin bir daire başkanı hakkında ‘terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla dava açılmasına tepki gösterdiği konuşmasında “Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim.“ sözleriyle isim veremden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderme de bulundu.
‘150 Günde 150 Proje’ kapsamında bugün Taksim'deki ‘Sevgi Soysal Kütüphanesi’nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasında “Bugün yine bir iddianame ortaya koyarak, bir itham ortaya koyarak benim yol arkadaşıma bir ceza verilmesi noktasında terör örgütüyle ilişkilendirme çabasıyla bir iddianame ortaya konuyor. Niçin? ‘Ekrem İmamoğlu'na vurayım’ anlayışıyla… Ben, yol arkadaşlarıma güvenle yol yürürüm. Makam elde ettikten sonra kapımı çalan uygun ya da uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim. Beni kendisiyle kimse karıştırmasın. Benim yol arkadaşlarım, asil bir biçimde işini yapan yol arkadaşlarımdır. Kimse de yargıyı bir silah olarak kullanmasın. Bu milletin tabii buna verecek cevabı var. Süreci dikkatle takip ediyorum. ‘557 terörist’ diyerek 86 bin çalışanımızı zan altında bırakan ve ortaya hiçbir şey çıkmayınca da bir sivil toplum kuruluşu üzerinden bir terör safsatasıyla benim yol arkadaşlarıma erişmeye çalışan aklın karşısında dimdik ayaktayız. Yol arkadaşlarımın yanındayım.” İfadelerini kullandı.
Son günlerde hakkında ortaya koyulan skandal iddialarla gündeme gelen isimlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla peşpeşe fotoğrafları çıkarken İmamoğlu’nun söz konusu konuşmada “Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim.“ ifadesiyle Soylu’ya açıkça bir gönderme yaptığı görüldü. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı