IMF Başkanı Georgieva: Resesyon riskleri artıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomide resesyon risklerinin arttığını söyledi.

EKONOMİ 07.10.2022, 02:45
IMF Başkanı Georgieva: Resesyon riskleri artıyor
Uluslararası Para Fonu ( IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik büyüme tahmininin gelecek yıl için düşürüleceğini ifade ederek, resesyon risklerine dikkat çekti.
IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları öncesi Georgetown Üniversitesi'nde konuşma yapan Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüm ve politika önceliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Georgieva, küresel ekonomide temel bir değişim yaşandığını belirtip uluslararası ekonomik iş birliğinin, düşük faiz oranlarının, düşük enflasyonun ve göreceli olarak öngörülebilirliğin olduğu bir dünyadan, daha fazla belirsizliğin, daha yüksek ekonomik oynaklığın, jeopolitik çatışmaların ve daha sık ve yıkıcı iklim felaketlerinin olduğu daha kırılgan bir dünyaya geçildiğini söyledi.
Yüksek enerji ve gıda fiyatları, daha sıkı finansal koşullar ve devam eden arz sıkıntılarının büyümeyi frenlediğini söyleyen Georgieva, dünyanın en büyük ekonomilerinin yavaşladığını kaydetti.
Ayrıca Georgieva, Euro Bölgesi'nin Rusya'dan gelen gaz arzının azalmasından ciddi şekilde etkilendiğine işaret etti.
Çin'in salgınla ilgili aksamalardan ve emlak piyasasında derinleşen bir gerilemeden muzdarip olduğunu da kaydeden Georgieva, ABD'de ise enflasyonun harcanabilir geliri ve tüketici talebini azaltmasıyla ve yüksek faiz oranlarının yatırımlar üzerinde engel oluşturmasıyla büyüme ivmesinin yavaşladığını aktardı.
Bu yıl için yüzde 3.2'ye ve 2023 için yüzde 2,9'a olmak üzere ekonomik büyüme tahminlerinde halihazırda üç kez düşüşe gittiklerini anımsatan Georgieva, "Gelecek hafta güncellenen Dünya Ekonomik Görünümü Raporu'nda da göreceğiniz gibi gelecek yıl için büyüme tahminlerini düşüreceğiz" dedi.
Öte yandan IMF Başkanı Georgieva, "Resesyon riskleri artıyor. Dünya ekonomisinin yaklaşık üçte birini oluşturan ülkelerin bu veya gelecek yıl en az iki çeyrek art arda daralma yaşayacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı