İngiltere Hamas'ı terör örgütü listesine alıyor! Filistin'den tepki...

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'in, Hamas'ın terör örgütü ilan edileceği yönündeki açıklamaları Filistinli gruplar tarafından kınandı.

DÜNYA 20.11.2021, 06:00
5
İngiltere Hamas'ı terör örgütü listesine alıyor! Filistin'den tepki...
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'in, Hamas'ın terör örgütü ilan edileceği yönündeki açıklamalarına tepki yağıyor.
Patel'in dün konunun parlamentoya taşınacağı açıklamasının ardından Filistinli gruplardan sert tepki geldi.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kararın, Filistin halkının meşru direnişini hedef aldığı ve İngiltere'nin Filistin halkına düşmanca tutumunun bir devamı olduğu ifade edildi.
FHKC ayrıca İngiltere'den, İsrail yanlısı karardan ve Filistin halkına yönelik düşmanlıktan vazgeçilmesini istedi.
İslami Cihad Hareketi de karara tepki göstererek, "Kararın sadece Siyonist İsrail'e hizmet eden, adaletsiz ve düşmanca " olarak nitelendirdi.
İslami Cihad Hareketi açıklamasında, "Direniş, Filistin halkının meşru hakkıdır ve adaletsiz ve iki yüzlü hükümetler ne kadar işgalciden yana olursa olsun Filistinli güçler bu hakkı kullanmaya devam edecektir." denildi.
Filistinli Mücahitler Hareketi de Priti Patel'in sözlerinin Batı'nın Filistin halkına, davasına ve direnişine yönelik düşmanlığının bir parçası olduğunu ifade etti.
Mücahitler Hareketi  yaptığı açıklamada, İngiltere'nin İsrail yanlısı bu kararının, Filistin halkına karşı işlediği suçlara devam etmesi için İsrail'e fırsat verdiği dile getirildi.
Hamas'ın terör örgütü ilan edileceği yönündeki açıklamalar bir tepki de Filistin Ulusal Girişim Hareketi'nden geldi. Kararın, Boris Johnson hükümetinin, İsrail ırkçılığı tarafgirliğini derinleştiren haksız bir karar olarak niteledirildi.
Kararın, adil barış fırsatını akamete uğrattığı, uluslararası hukuk ile Filistin halkının ulusal haklarını müdafaa hakkına yönelik bir saldırı ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in diktelerine boyun eğme olduğu anlamı taşıdığı kaydedildi.
Filistin Kurtuluş Cephesi de kararın, Filistin direnişinin bileşenlerinden birine yönelik ahlaki sınırların aşılması anlamına geldiğini dile getirdi ve İngiliz hükümetinden geri adım atmasını istedi.
Cephe ayrıca, İngiltere'den, hatasını düzeltmesini ve Filistin devleti ile Filistin halkının haklarını tanımasını talep etti.
İngiltere İçişleri Bakanı Patel, 19 Kasım'da, Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edileceğini ve konunun parlamentoya taşınacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı