Son Dakika

İngiltere'de ücretsiz, Türkiye'de hastaneler 'tavan fiyat' uyguluyor!

İngiltere'de korona testi ücretsiz olurken Türkiye'de hastaneler 'tavan fiyat' uyguluyor.

EKONOMİ 12.04.2021, 18:25
11
İngiltere'de ücretsiz, Türkiye'de hastaneler 'tavan fiyat' uyguluyor!
Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınında vaka ve can kayıpları hızla artarken Türkiye'deki uzmanlar tam kapanmanın yanı sıra yaygın test çağrısında da bulunuyor. Aşılama kampanyasında öne çıkan ülkeler arasında bulunan İngiltere vatandaşlarına haftada iki kez ücretsiz koronavirüs testi vereceğini açıkladı. Peki Türkiye'de koronavirüs testlerine ilişkin uygulama nasıl ve fiyat aralıkları ne?
Karar gazetesinin haberine göre test fiyatları Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı "tavan fiyat"ın altına düşmüyor. Buna göre asgari ücretle geçinen bir vatandaş İngiltere vatandaşları gibi haftada iki kez test yaptırmak isterse buna maaşı yetmiyor.
Nüfusunun yüzde 70'ini aşılayarak sürü bağışıklığı eşiğini yakalayan İngiltere, koronavirüs tedbirlerini gevşetmeye başladı.
Sağlık otoriteleri test konusunda yeni bir karar aldı. Buna göre cuma gününden itibaren ülkede isteyen herkese haftada iki kez hızlı koronavirüs testi yaptırabilecek. Yaklaşık 30 dakikada sonuç alınabilen bu testler, test merkezlerinde ve eczanelerde ücretsiz dağıtılacak. Hızlı koronavirüs testleri isteyenlere ise postayla gönderilecek.
Türkiye'de ise vatandaşlar özel hastanelere yöneliyor. Özel hastanelerde ücretli koronavirüs testleri bulunuyor.
Sağlık Bakanlığı özel hastanelerde yapılacak koronavirüs testlerinin tavan fiyatını 250 TL olarak belirlemişti. Kararın ulaştığı özel hastanelerde bu testleri 135 TL'ye de yapan var 250 TL'ye de. Ulaşılan altı hastanenin üçü Sağlık Bakanlığı'nın "tavan fiyat" olarak açıkladığı 250 TL'ye test yapıyor. En ucuz test ise 135 TL. Bir başka özel hastane ise 185 TL olarak belirlemiş koronavirüs testi fiyatını. Bir diğer hastane ise tam fiyat vermemekle beraber 200 TL'ye yakın bir fiyat söylüyor.
Bu durumda bir kişinin haftada 500 TL koronavirüs testi için ödeme yapması gerekiyor. Bu da ayda 2 bin TL'ye karşılık geliyor. Türkiye'de asgari ücretin 2 bin 825 TL olduğu düşünüldüğünde haftada iki kere test yaptırmak mümkün görünmüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı