İngiltere’nin emperyalist emellerinin temsilcisi oldu

96 yaşında ölen İngiltere Kraliçesi 2. ElIzabeth’in yaşamı sürecinde İslam dünyası çok zor günler geçirdi. İngiltere, İslam dünyasına yönelik son haçlı seferinin başrol oyuncularından oldu.

GÜNDEM 10.09.2022, 04:55
1
İngiltere’nin emperyalist emellerinin temsilcisi oldu
Özellikle Irak’ın işgali sürecinde kritik bir rol oynayan Kraliçe 2. Elizabeth’in yönetimindeki İngiltere, Filistin ve Suriye’ye yönelik zulümlerde de etkili oldu. Fas’tan Endonezya’ya kadar İslam dünyası üzerindeki hain emellerini uygulamaktan hiçbir zaman geri durmayan Kraliçe, klasik emperyalist İngiliz sömürgeciliğinin temsilcisi oldu.
ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında öldü. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in, İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirdi” ifadesi kullanıldı.

21 Nisan 1926’da Londra’nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı’ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen ve 6 Şubat 1952’de babasının ölümü üzerine kraliçe olan 2. Elizabeth’in hayatı sürecinde İslam dünyası büyük bir yıkıma uğradı. Bu süreçte İngiltere, İslam dünyasına yönelik gerçekleştirilen son haçlı seferinin başrol oyuncularından oldu. Özellikle Irak’ın işgali sürecinde kritik bir rol oynayan Kraliçe 2. Elizabeth’in yönetimindeki İngiltere, Filistin ve Suriye’ye yönelik zulümlerde de etkili oldu. Fas’tan Endonezya’ya kadar İslam dünyası üzerindeki hain emellerini uygulamaktan hiçbir zaman geri durmayan Kraliçe, klasik emperyalist İngiliz sömürgeciliğinin temsilcisi oldu.
Kral III. Charles Londra’ya indi
İngiltere Parlamentosu’nda II. Elizabeth’in ölümü dolayısıyla özel anma oturumu düzenlendi. Avam kamarasına koyu renkli takım elbiseyle gelen milletvekilleri, oturuma II. Elizabeth için saygı duruşuyla başladı. Ardından milletvekilleri, II. Elizabeth’e şükranlarını sunan konuşmalar yaptı.
Anma oturumunda konuşan İngiltere Başbakanı Liz Truss, II. Elizabeth’in vefatının “tüm dünyada yürekten bir keder taşmasına sebep olduğunu” vurgulayarak, “Majesteleri, dünyanın tanıdığı en büyük liderlerden biriydi. O, modern İngiltere’nin üzerine inşa edildiği bir kayaydı. Onun hükümdarlığı altında büyüyen ve gelişen dinamik bir ulus inşa edildi” dedi. Truss, İngiltere’nin bugünlere II. Elizabeth’in sayesinde geldiğini vurgulayarak, “Hikmetli sözleri, en zor zamanlarda bize güç verdi. Kovid-19 salgınının en zor günlerinde, yeniden bir araya geleceğimize dair bize umut verdi” diye konuştu.
Öte yandan II. Elizabeth’in vefatının ardından kraliyet ailesinin başına geçen Kral III. Charles, İskoçya’dan İngiltere’nin başkenti Londra’ya geçti. III. Charles’ı taşıyan uçağın öğlen saatlerinde İskoçya’daki havalimanından hareket ettiği, yerel saatle 13.30 civarında Londra’ya vardığı bildirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı