IPA'dan kritik uyarı: ‘Aşı olun, yoksa bir nesil kaybolacak’

Uluslararası Pediatri Kurumu 4. dalga için uyarılarda bulunurken ‘Varyantlar artıyor, aşı olun, yoksa bir nesil kaybolacak’ mesajında bulundu.

SAĞLIK 24.07.2021, 08:40
28
IPA'dan kritik uyarı: ‘Aşı olun, yoksa bir nesil kaybolacak’
Türkiye'de, normalleşme bayram tatili nedeniyle vakalarda artış gözlenirken  Sağlık Bakanlığı 23 Temmuz 2021 Cuma gününe ait koronavirüs tablosunu açıkladı.
Buna göre son 24 saatte 60 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısı ise 11 bini geçti. 
Artan vakalar nedeniyle yüz yüze eğitimin önümüzdeki dönemde de kesintiye uğrayabileceği belirtildi.
 Uluslararası Pediatri Kurumu’nun (IPA) Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu da varyantlara karşı tek silahın aşı olduğunu belirtti.
Pandemiden dolayı Türkiye de dahil pek çok ülkede eğitime ara verildiğine ve okulların kapatılmak zorunda kalındığına dikkat çeken Prof. Dr. Hasanoğlu, halkı aşı olmaları konusunda uyardı.

140 ülkedeki kurumlarıyla 2 milyardan fazla çocuğa hizmet veren ve 1 milyon 200 bin çocuk hekimini temsil eden Uluslararası Pediatri Kurumu’nun (IPA) Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu şunları dile getirdi.

"Yüz yüze eğitim her çocuğun hakkıdır ve bunun için bizim de uğraşmanız gerekiyor. Ne yapıp edip okulları açabilmemiz lazım. Bunun için de erişkinlerin aşılanması çok büyük önem taşıyor. Erişkin aşılama oranlarımızı bir an önce yüzde 85'e çıkarmamız lazım. Erişkin dediğimiz zaman da sadece öğretmenler değil, madem ki okullardan bahsediyoruz, servis şoförleri, okulda çalışanlar ve aileleri ile çocuklarımızın ailelerini aşılamamız lazım. Bu da yetmez, okullarda hijyen şartları ve mesafe kurallarına uygun ortamların oluşturulması gerekiyor. Aksi takdirde yine geçen seneki gibi okulları kapatmak zorunda kalırsak, bir nesli kaybederiz. Çocuklarımız zaten 1.5 yıldır okuldan mahrum. Buna 1 yıl daha eklemeye kimsenin hakkı yok." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı