Son Dakika

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro karşılaştırması: Hangisini satın almalısınız?

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro satışa çıktı. İşte Apple'ın iki yeni amirali arasındaki farklar... Hangisini satın almalısınız?

BİLİM VE TEKNOLOJİ 30.09.2021, 14:10
39
iPhone 13 ve iPhone 13 Pro karşılaştırması: Hangisini satın almalısınız?
Apple, iPhone 12 ve ‌iPhone 12‌ Pro'nun halefleri olarak daha küçük bir çentik, A15 Bionic çip, daha uzun pil ömrü, geliştirilmiş kameralar ve ürün yelpazesindeki yeni renk seçenekleriyle iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'yu tanıttı .
iPhone 13 ve iPhone 13 Pro satışa çıktı. iPhone 13 Türkiye'de ön satış için başlangıç fiyatı 10.999 TL'den başlarken iPhone 13 Pro ise 15.999 TL'den satışa çıkarıldı. Peki iPhone 13 mü yoksa iPhone 13 Pro mu? İşte iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'nun karşılaştırılması...
‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ ekran boyutu, işlemci ve 5G bağlantısı gibi özelliklerin çoğunu paylaşıyor. Apple, ‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ ile aynı özellikleri şöyle:
Apple, iPhone'ların çok sayıda önemli özelliğini paylaşıyor ancak ‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ arasında ProMotion ekranı, LiDAR Tarayıcı ve Telefoto Lens dahil bazı önemli farklılıklar var.
iPhone 13 ve iPhone 13 Pro arasında yer alan farklılar da ortaya çıktı.
iPhone 13'ün iPhone 13 Pro'dan farkı şöyle:
iPhone 13 Pro'nun ise iPhone 13'ten farkları şu şekilde:
‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌, ilk olarak ‌iPhone 12‌ serisiyle tanıtılan, kenarları düz bir bantla aynı kare şeklinde endüstriyel tasarıma sahiptir. İki cihaz arasındaki en göze çarpan görsel fark, farklı malzeme ve kaplama kullanımlarıdır.
‌iPhone 13‌ kenarlarda havacılık sınıfı anodize alüminyum ve arkada tek parça cilalı cam kullanırken ‌iPhone 13 Pro‌ kenarlarda cerrahi sınıf cilalı paslanmaz çelik ve arkada tek parça mat, buzlu cam kullanır . Her iki cihazın boyutları aynı ancak ‌iPhone 13‌ çok daha ağır paslanmaz çelikten ziyade alüminyum kullanımı nedeniyle 30 gram daha hafif.
İki cihaz da tamamen farklı renk paletleri kullanır. ‌iPhone 13‌ PRODUCT(RED), Starlight, Midnight, Blue ve Pink renklerinde, ‌iPhone 13 Pro‌ ise Grafit, Gold, Silver ve Sierra Blue renklerinde mevcuttur.
‌iPhone 13 Pro‌ daha lüks bir görünüm ve elde daha ağır, dokunsal bir his sunuyor, ancak ‌iPhone 13‌ daha çeşitli renk seçenekleriyle hala birinci sınıf bir cihaz gibi görünüyor. Tasarımlar benzer olduğundan ve yalnızca renk seçenekleri, malzemeler ve arka kamera konfigürasyonları açısından farklılık gösterdiğinden, ‌iPhone 13‌ veya ‌iPhone 13 Pro‌ tercihi kişisel zevke bağlı olacaktır.
‌iPhone 13 Pro‌, Apple'ın ilk olarak 2017 yılında iPad Pro ile tanıttığı ProMotion teknolojisine sahiptir ve 10 Hz ile 120 Hz arasında değişen uyarlanabilir bir yenileme hızı sunar. Bu, ekranın yenileme hızının ekranda ne olduğuna bağlı olarak değiştiği anlamına gelir. ‌iPhone 13 Pro‌'nun ekranı, HDR olmayan tipik kullanımda ‌iPhone 13‌'ten 200 nit daha parlak alabiliyor.
Statik bir web sitesini görüntülerken, cihaz daha düşük bir yenileme hızı kullanır, ancak oyun oynarken, spor müsabakalarını izlerken veya içerikte gezinirken, daha yumuşak ve daha duyarlı bir deneyim sağlamak için yenileme hızı artar. ProMotion teknolojisi, kullanıcının ekranda kaydırma hızına uyacak şekilde kare hızını hızlandırabilir ve yavaşlatabilir.
‌iPhone 13‌ ProMotion'a sahip değildir, ancak çoğu kullanıcı için önemli bir özellik değildir. ‌iPhone 13 Pro‌, bugüne kadarki tüm diğer iPhone'ların değişken olmayan ve daha düşük maksimum yenileme hızına sahip bir ekrana sahip olduğu bu teknolojiye sahip ilk iPhone'dur . Bu, ‌iPhone 13‌'ün ekranının hala iyi ve tanıdık bir deneyim sunduğu ve geçmişte bir cihazda 120Hz'lik bir ekrandan keyif almamış olanların büyük olasılıkla bir eksiklik hissetmeyecekleri anlamına geliyor.
‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ arasındaki temel fark, arka kamera kurulumlarıdır. ‌iPhone 13‌, Ultra Geniş ve Geniş lenslere sahip çift 12 MP kamera sistemine sahiptir. Öte yandan, ‌iPhone 13 Pro‌, Telefoto lens ekleyen üçlü kamera kurulumuna sahiptir. ‌iPhone 13 Pro‌, ‌iPhone 13‌te tamamen yoksun olan Telefoto lensi sayesinde üç kez optik olarak yakınlaştırabiliyor. Ayrıca ‌iPhone 13‌'ten on kat daha fazla dijital olarak yakınlaştırabilir.
iPhone 13 Pro kamera lensi özellikleri‌
iPhone 13 Pro'nun her lensi, iPhone 13'tekinden daha geniş bir diyafram açıklığına sahiptir. Daha iyi görüntü kalitesi sağlaması gereken ‌iPhone 13‌.
‌iPhone 13 Pro‌ ayrıca Apple ProRaw'da fotoğraf çekebilir ve 4K ProRes'te 30 fps'de video kaydedebilir, bu dosya formatları cihazın arka kameralarından tam olarak yararlanır. Bu özellikler profesyonel fotoğrafçılara ve kameramanlara yöneliktir, bu nedenle bu biçimleri iyi bir şekilde kullanabilen iş akışlarına sahip kullanıcılar ‌iPhone 13 Pro‌ almalıdır. Kullanıcıların büyük çoğunluğu için ProRAW ve ProRes muhtemelen hiç kullanılmayacak ve bu da ‌iPhone 13‌'ü daha uygun bir seçenek haline getiriyor.
Ayrıca, ‌iPhone 13 Pro‌, ortamı ve derinliği doğru bir şekilde haritalamak için arka kamera dizisinde bir LiDAR Tarayıcıya sahiptir. Bu, ‌iPhone 13 Pro‌'nun Gece modunda portre fotoğrafları çekmesini sağlar ve gelişmiş AR deneyimleri sunar.
‌iPhone 13 Pro‌ açıkça daha yetenekli, profesyonel odaklı ve tam özellikli bir kamera deneyimi sağlar, bu nedenle maksimum kaliteye ve çeşitli fotoğraf ve video özelliklerine öncelik veren kullanıcılar daha pahalı cihazı almalıdır. Ancak, telefoto lensin ötesinde, ProRAW, ProRes ve LiDAR gibi bu özelliklerin çoğu, kullanıcıların çoğunluğu için önemli olmayacaktır. Çoğu insan için ‌iPhone 13‌'ün kamera kurulumu mükemmel fotoğraflar ve videolar çekmek için fazlasıyla yeterli olacak ve yine de Gece modu, Portre modu ve Derin Füzyon gibi bir dizi pratik, kullanımı kolay kamera özelliği sunuyor.
Hem ‌iPhone 13‌ hem de ‌iPhone 13 Pro‌, Apple'ın geçen yılki A14 yongasına göre orta düzeyde performans iyileştirmeleri sunan en yeni A15 Bionic yongasını içeriyor. Her iki iPhone'daki çipler aynı olsa da, ‌iPhone 13 Pro‌'daki GPU bir ek çekirdek içerir. Bu nedenle kullanıcılar, oyun oynama veya video düzenleme gibi etkinlikler gerçekleştirirken ‌iPhone 13 Pro‌'dan biraz daha iyi performans bekleyebilirler.
‌iPhone 13 Pro‌'daki A15, standart ‌iPhone 13‌'ten 2 GB daha fazla RAM ile eşleştirilmiştir; bu, herhangi bir zamanda daha fazla tarayıcı sekmesini ve arka plan sekmesini etkin tutabilmesi gerektiği anlamına gelir.
Video oynatırken, ‌iPhone 13 Pro‌, ‌iPhone 13‌ ile karşılaştırıldığında üç ekstra saat pil ömrü sunar ve video akışı sırasında beş ekstra saat daha sağlayabilir. ‌iPhone 13 Pro‌, batarya ömrü açısından ‌iPhone 13‌ üzerinde açık bir avantaja sahiptir ve bu form faktöründe mutlak maksimum kullanılabilir batarya ömrüne ihtiyaç duyan kullanıcılar, sonuç olarak daha üst model modeli seçmelidir.
‌iPhone 13‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleriyle sunuluyor ancak ‌iPhone 13 Pro‌ 1 TB depolama seçeneğiyle 1.499 ABD Doları karşılığında da mevcut.
Zaten daha küçük depolama kapasitelerini müzik, uygulama ve filmlerle kolayca dolduran kullanıcılar, çok daha büyük bir maksimum depolama seçeneği sunduğu için ‌iPhone 13 Pro‌'yu almayı tercih edebilir. 1 TB kapasite, büyük olasılıkla büyük ProRes dosyalarını depolamayı amaçlayan profesyonellere yöneliktir, ancak yeterince büyük podcast, fotoğraf veya oyun kitaplığı olan herkes için yararlı olabilir.
‌iPhone 13‌ Mini'nin ‌iPhone 13‌ ile aynı özellik setini 699 dolara, sadece daha kompakt bir tasarım, 5,4 inç ekran ve biraz daha kısa 17 saatlik pil ömrü (video oynatma sırasında) sağladığını belirtmekte fayda var. Benzer şekilde, ‌iPhone 13 Pro‌ Max, ‌iPhone 13 Pro‌'nun özellik setini yansıtır, ancak daha büyük bir tasarıma, 6,7 inç ekrana ve 1.099 dolardan başlayan 28 saatlik daha uzun pil ömrüne (video oynatma sırasında) sahiptir.
‌iPhone 13‌'ün bütçenizi biraz aştığını düşünüyorsanız ve en yeni A15 çipine veya en gelişmiş kameralara ihtiyacınız yoksa ‌iPhone 12‌'yi düşünebilirsiniz. ‌iPhone 12‌ genel olarak ‌iPhone 13‌ ile aynı tasarımı kullanır, aynı 6,1 inç ekran boyutuna sahiptir ve 599 dolardan başlar. ‌iPhone 12‌'nin A14 Bionic çipi, 17 saatlik pil ömrü ve çift kamera kurulumu hala günlük kullanım için oldukça yetenekli ve cihaz ‌iPhone 13‌'ün 5G bağlantısı, Gece modu, ‌MagSafe‌ gibi en çok yönlü özelliklerinin ezici bir çoğunluğunu paylaşıyor. , ve IP68 su direnci.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı