İran, Çin ve Rusya’ya işbirliğini resmileştiriyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısına katılmak üzere Özbekistan’a seyahatinden önce Mihrabad Havalimanı’nda açıklama yaptı.

DÜNYA 15.09.2022, 02:05
4
İran, Çin ve Rusya’ya işbirliğini resmileştiriyor
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, “Özbekistan seyahatimizdeki önemli konu, İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliğini kesinleştirecek belgelerin imzalanacak olmasıdır” dedi.
Şangay İşbirliği Örgütü’nün bir önceki toplantısında ülkesinin üyeliğinin onaylandığını hatırlatan Reisi, “Özbekistan seyahatimizdeki önemli konu, İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliğini kesinleştirecek belgelerin imzalanacak olmasıdır” dedi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nda (ISNA) yer alan habere göre ziyaretin hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Reisi, “Bu gezi, Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın resmi daveti üzerine hem ikili görüşme hem de Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere gerçekleşmektedir. Bu gezinin komşuluk, yakınlık ve iş birliğini arttırma gibi farklı amaçları bulunmaktadır. İki ülkenin ticaret hacmi 500 milyon dolar seviyesinde, bu yeterli değil, arttırabiliriz” şeklinde konuştu.
Şangay İşbirliği Örgütü'ne Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Pakistan, Hindistan ve Özbekistan üye. Türkiye ise ŞİÖ’de “Diyalog Ortağı Ülke” konumunda katılım sağalayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı