İran, Irak ile olan kara sınırlarını açtı

İran, yaşanan protestolar nedeniyle kapattığı Irak kara sınırlarını gösterilerin sona ermesi ile birlikte yeniden açtı ve Irak’a olan uçuşları yeniden başlattı.

DÜNYA 30.08.2022, 18:25
4
İran, Irak ile olan kara sınırlarını açtı
Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından ülkede başlayan protestolar nedeniyle İran, Irak ile olan kara sınırlarının bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığını duyurmuştu.
İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi yaptığı açıklamada, Irak’ın başkenti Bağdat’ta iki gündür devam eden gösteriler nedeniyle kapalı olan İran-Irak sınır kapılarının yeniden açıldığını duyurdu.
Yaklaşan “Erbain” merasimleri nedeniyle Kerbela’ya gidecek olan İranlıların endişe duymamaları gerektiğini belirten Vahidi, “Irak’ta meydana gelen siyasi kriz yetkililerin soğukkanlılığı sayesinde ortadan kalktı. Erbain ziyaretçilerimiz rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleşebilirler” dedi.

Vahidi, gösteriler nedeniyle Tahran İmam Humeyni Havaalanı’ndan Bağdat’a durdurulan uçuşların ise yeniden başladığını açıkladı.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta başlayan gösteriler nedeniyle İran yönetimi, Irak ile olan sınır kapıları olan Mehran, Khosravi ve Shalamcheh sınır kapılarını kapatma kararı almış, Tahran İmam Humeyni Havaalanı’ndan Bağdat’a gerçekleşecek olan uçuşları da askıya almıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı