İran sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma

İran ile Taliban güçleri arasında sınır bölgesinde çıkan çatışmada, bir İran sınır muhafızı hayatını kaybetti ve ikisi de yaralandı.

DÜNYA 27.05.2023, 20:15
2
İran sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma
İran ile Taliban güçleri arasında sınır bölgesinde meydana gelen çatışmalarda her iki taraftan birer kişinin hayatını kaybettiği ve 2 İran sınır muhafızının yaralandığı belirtildi.
İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Hirmend ilçesindeki Sasuli Karakolu yakınlarında Taliban'ın sınır güçleri ile İran sınır muhafızları arasında çatışma çıktığı, bu bilginin İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı tarafından bölgedeki kaynaklara dayandırılan haberinde yer aldığı bildirildi.
İran devlet televizyonu ise sınırdaki askeri yetkililerin çatışmanın nedenini değerlendirmek için toplantı yaptığını duyurdu.
Öte yandan, İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'in Sistan-Beluçistan eyaleti Sınır Muhafız Komutanlığı'na dayandırdığı habere göre, İran ile Afganistan arasındaki ortak sınırın "Makki" bölgesinde bugün Taliban güçleriyle çıkan çatışmada, bir İran sınır muhafızının hayatını kaybettiği ve 2'sinin yaralandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı