Son Dakika

İran'da Ayetullah Humeyni vefatının 34. yılında anıldı

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, İmam Humeyni liderliğindeki İslam İnkılabı'nın zulmü özgürlüğe, İran milletinin artan kimliksizliğini milli kimliğe ve özgüvene dönüştürdüğünü belirtti.

DÜNYA 05.06.2023, 06:10
5
İran'da Ayetullah Humeyni vefatının 34. yılında anıldı
Ayetullah Hamaney, "İran İslam Devrimi, Amerika'nın önünde küçük düşürülen bir ülkeyi bağımsız ve güçlü bir ülke haline getirdi" dedi.
İran İslam İnkılabı Rehberi, İmam Humeyni liderliğindeki İslam İnkılabı'nın zulmü özgürlüğe, İran milletinin artan kimliksizliğini milli kimliğe ve özgüvene dönüştürdüğünü belirterek, "Bu devrim, emperyalist güçler karşısında zillete düşmüş kukla bir sistemi ortadan kaldırdı ve yerine milli onuru esas alan bağımsız bir sistem getirdi" ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, Pazar günü İmam Humeyni'nin vefatının 34. yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, İmam Humeyni'nin son yüzyılların cahiliye döneminde ilahi misyon bayrağını dalgalandırdığını belirtti. 
Ayetullah Hamaney şöyle devam etti:

"Muhterem İmam Humeyni hakkında birinci nokta, o sadece zamanımızın liderlerinden biri değil, tarihimizin liderlerinden biridir. Önderler,  insanların eğitimsel ve faaliyetsel her alanında liderdir, azamete sahip olanlardır; azamet sahibi olan büyük insanlar arasında, diğerlerinden daha büyük ve üstün olanlarına önder denir.
Bazıları sadece zamanlarının değil, tarihin de liderleridir. Liderler tarihin hafızasından silinemez, çarpıtılamaz. Muhterem İmam Humeyni, İran ülkesinde, İslam ümmetinde ve küresel düzeyde üç büyük tarihi eylem ve üç büyük değişiklik meydana getirdi. Bu üç gelişmenin hiçbiri geçmişte olmamıştır.
Bu devrim, zulüm sitemini özgürlüğe dönüştürdü, kimliksizliği milli kimliğe ve özgüvene dönüştürdü. Bu devrim, yabancıların ellerinden kurtuluş bekleyen bir milleti 'yapabiliriz' gücüyle donattı. İmam Humeyni dünyada değişimi başlattı. İmam Humeyni, gayrimüslim ülkelerde bile maneviyat ve manevi atmosferi yeniden canlandırdı.
İmam Humeyni'nin İslam devrimini ilerletmek için ne parası ne de propaganda araçları vardı. Ne radyo, ne haber ajansı, ne de dünyanın hiçbir devleti onu desteklemedi. Tarih boyunca İran'da, İslam ümmetinde ve dünyada bu büyük değişimleri başlatmasına yardımcı olan faktör, inanç ve umuttu.
Geçen yılki sonbahar sokak kalkışmalarının fikri tasarımı, Batılı düşünce kuruluşlarından silah ve geniş bir medya desteğiyle yapıldı. Yurtdışındaki düşmanın düşünce kuruluşlarından, Tahran sokaklarındaki haydut ve isyancılara kadar, bu grup karışıklıkların sebebiydi. Her yerde, yabancı ülkelerin radyo ve televizyonlarında halka el bombası yapmayı öğrettiler. İran'da ayrılıkçılığı ve silahlı hareket sloganını sokaklarda umursamazca ve pervasızca kaçak silahlarla desteklediler.
Ancak İran halkı çağrılara kulak asmadı ve kendini adamış gençler sokaklarda ve üniversitelerde büyük işler başardı. Üniversite öğrenci seferberliği ve sivil toplum seferberliği ile dindar ve inançlı kişiler düşmanı yüzüstü bırakmış ve düşmanın planı geçersiz kılınmış, ancak düşmanın planlarına karşı gaflette olmamaları için herkes uyarılmıştır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı