İran'dan flaş açıklama: 2 Avrupalıyı gözaltına aldık

İran istihbaratı ülkede kaos çıkarmaya çalışan 2 Avrupalıyı gözaltına aldıklarını açıkladı.

DÜNYA 11.05.2022, 12:45
4
İran'dan flaş açıklama: 2 Avrupalıyı gözaltına aldık
Batı ile nükleer müzakerelerin devam ettiği bir süreçte İran'dan kritik hamle geldi.
İran istihbaratı, Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Enrique Mora'nın Tahran'ı ziyaret ettiği sırada iki Avrupalının gözaltına alındığını açıkladı.
Gözaltına alınan Avrupalıların ülkedeki bazı kesimlerin haklı taleplerini saptırarak ve kötüye kullanarak "kaos, toplumsal düzensizlik ve istikrarsızlık" oluşturmayı planlamakla suçlandı.
Açıklamada, Avrupalı oldukları belirtilen söz konusu kişilerin hangi ülkenin vatandaşı oldukları bilgisine yer verilmedi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora, ABD ile İran arasında çözüme kavuşamayan meseleler nedeniyle çıkmaza giren Viyana'daki nükleer müzakereleri yeniden başlatabilmek için dün akşam Tahran'a gitmişti.
Mora, ABD ile İran arasındaki meseleler nedeniyle çıkmaza giren Viyana'daki nükleer müzakerelere dönüşü sağlamak için temaslarda bulunacak.
Ülkede, iki Avrupalının gözaltına alınmasının Viyana'daki nükleer müzakerelerin koordinatörü ve AB'nin Başmüzakerecisi Mora'nın ziyaretiyle aynı güne denk gelmesi dikkati çekti.
İsveç Dışişleri Bakanlığı da 6 Mayıs'ta bir vatandaşının İran'da tutuklandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı