İran'ın en büyük askeri gemisi battı!

İran Deniz Kuvvetlerinin envanterinde bulunan en büyük tonajlı gemi, Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask Limanı açıklarında battı.

DÜNYA 02.06.2021, 21:15
3
İran'ın en büyük askeri gemisi battı!
İran Deniz Kuvvetleri envanterine ait en büyük geminin alev aldığı ve Umman Denizi'nde battığı bildirildi.
"Hark" adlı askeri geminin Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask Limanı açıklarında iken yangın çıktığı belirtilirken yaklaşık 20 saat süren kurtarma çalışmalarının neticesiz kalması üzerine geminin tamamen battığı ifade edildi.
Fars ve Tasnim haber ajansları, İran'ın ana petrol terminali olarak hizmet veren adanın adını taşıyan destek savaş gemisi Kharg'ı kurtarma çabalarının başarısız olduğunu söyledi.

Fars haber ajansı, yangının sabah 02.25 civarında başladığını ve itfaiyecilerin yangını kontrol altına almaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirtti.
Geminin, İran Körfezi'nin dar ağzı olan Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Umman Körfezi'nde, Tahran'ın yaklaşık bin 270 kilometre güneydoğusunda, İran'ın Jask limanı yakınlarında battığı açıklandı.

Konu ile ilgili İran ordusu, gemide görevli tüm mürettebatın kurtarıldığını açıkladı. Öte yandan Hark adlı askeri geminin 40 yıldır İran Deniz Kuvvetlerinde bulunduğu ve en büyük tonajlı gemi olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı