Irkçılık yapan 3 taraftarın durumu belli oldu

La Liga'nın 35. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçında Real Madridli futbolcu Vinicius'a ırkçı hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan üç taraftar, serbest bırakıldı.

SPOR 24.05.2023, 11:40
Irkçılık yapan 3 taraftarın durumu belli oldu
İspanyol polisi tarafından  Valensiya kentinde gözaltına alınan 3 taraftar serbest bırakıldı.
Valensiya İl Savcılığı Nefret Suçları Savcısı Susana Gisbert, Valencia-Real Madrid maçında Vinicius'a karşı yapılan hakaretlerin nefret suçu teşkil etmesi ihtimaline karşı resmi olarak cezai soruşturma başlatsa da mevcut durumda açılmış bir dava olmadığını bildirildi.
Tribünlerden ırkçı tezahürat yapılmıştı 
İspanya La Liga'nın 35. haftasında karşı karşıya gelen Valencia ile Real Madrid maçının ikinci yarısında Valencia tribünlerinden birkaç kişi Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'a ırkçı söylemlerde bulunmuştu. Bunun ardından hakem maçı durdurmuş ve Real Madrid'in ırkçılığa maruz kalan futbolcusu Vinicius o taraftarı işaret etmişti. Bu gelişmenin ardından tribüne yönelen polis görevlileri o tribünü boşaltmıştı. 
Bunlar yaşanırken oyun yaklaşık 10 dakika durmuş ve sonrasında tekrar kaldığı yerden devam etmişti.
Vinicius ise maçın 90+7. dakikasında rakibine yaptığı bir hareketin ardından kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı.
Üst düzey isimlerden kınama geldi
Valencia ve Real Madrid başta olmak üzere çok sayıda spor kulübü, FIFA Başkanı Gianni Infantino gibi üst düzey futbol yöneticileri ile aralarında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in de olduğu çok sayıda siyasetçi bu olayı kınayarak Vinicius'a destek mesajı vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı