İş dünyasının beklentisi belirsizliklerin kalkması

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, “İş dünyasını, belirsizliklerin ortadan kalkması ilgilendiriyor. Daha öngörülebilir ve daha güvenli bir ekonomik hayat beklentimiz devam etmektedir” dedi.

EKONOMİ 18.05.2023, 04:35
1
İş dünyasının beklentisi belirsizliklerin kalkması
ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, “İş dünyasını, belirsizliklerin ortadan kalkması ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de yapılmasıyla birlikte bir an önce ekonomi politiğin yeniden gözden geçirilmesine sıra gelmelidir. İçinde yaşadığımız volatilitesi yüksek ekonomik panorama hemen geride bırakılmalıdır. Daha öngörülebilir ve daha güvenli bir ekonomik hayat beklentimiz devam etmektedir” dedi.
Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, Cumhurbaşkanlığı ve 18. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’yle ilgili değerlendirmede bulundu. Seçimlerle ilgili iş dünyasını en fazla ilgilendiren konunun bir an önce belirsizliklerin ortadan kalkması olduğunu kaydeden Danışman, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de yapılmasıyla birlikte bir an önce ekonomi politiğin yeniden gözden geçirilmesine sıra gelmelidir. İçinde yaşadığımız volatilitesi yüksek ekonomik panorama geride bırakılmalıdır. Daha öngörülebilir ve daha güvenli bir ekonomik hayat beklentimiz devam etmektedir. Yeni politikaların oluşumunda da istişarelerin etkin bir şekilde yapılabilmesi imkânının olması yönünde beklentilerimiz sürmektedir” dedi.

Danışman, seçimlerin yüksek katılımla gerçekleşmesi ve büyük bir sükûnet içerisinde sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Sonuçların millet iradesini olabildiğince geniş kapsamlı bir şekilde temsil edecek dağılımla tecelli etmesi çok kıymetlidir. 14 Mayıs, ülkemizin yaptığı önemli seçimlerden birisi olarak tarihteki yerini almıştır. Katılımın yüzde 90’lara erişmesi, öneminin millet tarafından kavrandığının bir ispatıdır. Her ne kadar seçim propaganda döneminde kısmen gerilimli bir seçim süreci yaşansa seçimlerin ise son derece sükûnetle geçmiş olması, millet iradesinin önünde engellerin çıkmaması memnuniyet verici olmuştur. Seçimin pandemi, savaş, afetler gibi büyük olayların gölgesinde gerçekleşmesine rağmen büyük olgunlukla tamamlanması ve millet tercihinin parlamentoya, başkanlık katına olabildiğince iyi yansıması her türlü takdirin üzerindedir. Milletin gösterdiği alicenaplığı herkesin göstermesini beklemekteyiz. Artık herkesten 28 Mayıs’ta da tecelli edecek millet iradesine saygıyı beklemek kalmıştır” ifadelerini kullandı.
FOTO altı: ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, “Daha öngörülebilir ve daha güvenli bir ekonomik hayat beklentimiz devam etmektedir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı