Son Dakika

İşçiler yeniden iş başı yapmalı!

Zonguldak’ta bir tekstil fabrikasında çalışan ve sendikalı oldukları için kapı önüne konan işçilere Öz İplik İş Sendikası sahip çıktı.

EKONOMİ 24.08.2022, 06:20
11
İşçiler yeniden iş başı yapmalı!
Öz İplik İş Sendikası, sendikalı oldukları için üyelerinin işlerine son verilmesini protesto etti. Zonguldak Çaycuma’da bir tekstil fabrikasında yaşanan işten çıkarmayı protesto etmek için fabrika önünde toplanan sendika yönetimi, üyelerinin tekrar iş başı yapana ve sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında, “Nersoy Tekstil’de çalışan işçiler bir süre önce sendikamıza üye oldular. Konudan haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapıldı. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi. Sendikaya üye olan 3 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur” ifadeleri kullanıldı.

İşverene de çağrı yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. Anayasa’nın önünde duramazsınız. Öz İplik İş’i durduramazsınız. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını diliyoruz. Bu inadın taraflara hiçbir yararı olmayacağının altını çiziyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı