İSDEMİR’de toplu sözleşme oyalaması!

TİS görüşmelerinde dördüncü toplantısı da yapılan İSDEMİR’de işveren, pandemi bahanesi ile işçi ve sendikayı oyalıyor...

GÜNDEM 17.05.2021, 04:35
20
İSDEMİR’de toplu sözleşme oyalaması!
İSDEMİR’de altı aydır süren ve 3 bin işçiyi kapsayan 27. dönem toplu iş sözleşmelerinde belirsizlik devam ediyor. 2020 yılı Aralık ayında başlayan ve bugüne kadar dört toplantı gerçekleştirilen TİS sürecinde, prosedürlerin konuşulması dışında işçinin mali ve sosyal hakları ile ilgili halen bir yol alınmadı. Yapılan dört oturumda mali ve sosyal haklar üzerinde bir arpa boyu yol alınmamasına ise işçi ve sendikadan tepki geldi. 6 Haziran günü yasal sürecin son bulacağına dikkat çeken ve TİS sürecinde yetkili olan Özçelik-İş Sendikası, yaşanan bu belirsizliğin son bulması için işvereni masaya davet etti.
TİS sürecinde işçileri en çok ilgilendiren ücret artışı konusunda işverenin masaya gelmemesini eleştiren sendika yönetimi, “Yasal sürecin 6 Haziran 2021 tarihinde son bulacağını dikkate alarak, bir an önce belirsizliğin son bulması için görüşmelere başlanması çağrımızı tekrarlıyoruz. Sözleşmemizin masa başında, tarafların memnuniyetiyle sonuçlanana kadar bizlerin, azim ve kararlılıkla, gayretli ve samimi çalışmaları devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı