İşgalci göç

Ağır insani dramların yaşandığı Rusya-Ukrayna Savaşı’nı kirli ideolojik çıkarlarına alet eden Siyonist İsrail rejimi, uyguladığı göç politikasıyla yangından ganimet kaçıran hırsıza benziyor.

DÜNYA 11.10.2022, 08:10
1
İşgalci göç

Dünya üzerinde cereyan eden bütün krizleri fırsata çeviren Siyonist İsrail rejimi, büyük bir insani drama yol açan Rusya- Ukrayna Savaşı’ndan dâhi, kirli ideolojilerine pay çıkarmayı başardı. Son bir yılda Rusya’dan 26 bin, Ukrayna’dan ise 14 bin Yahudi, İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarına göç ederken, İsrail’e Yahudi göçünün son 20 yılın en yüksek rakamına ulaştığı öğrenildi. İsrail’in korsan Başbakanlık Ofisi’nden konuya ilişkin yapılan “Rusya ve Ukrayna’da yaşanan son gelişmeler ışığında İsrail’e büyük bir göç dalgasını kabul etmeye hazırlanıyoruz” açıklamalarıyla göçün daha da genişleyerek devam edeceğine işaret edildi. Filistin topraklarını kendi topraklarıymış gibi arsızca gasbeden Siyonist rejimin Yahudi göçü altında sürdürdüğü işgal silsilesi, Filistinlilere ait toprakların gasbedilmesi ve binlerce Filistinlinin evlerinin yıkılarak buralara Yahudi işgalcilerin yerleştirilmesi anlamına geliyor. Bu ahlaksız göç serüveni; topraklarının, evlerinin, yurtlarının Yahudilerce talan edilmesine rıza göstermeyen Filistinlilerin direnişini daha da sertleştirecek.
Tarih boyunca bütün kriz ortamlarından bir menfaat payı çıkaran Siyonist işgal rejimi, on binlerce insanın hayatını kaybettiği, büyük insani krizlere yol açan Rusya-Ukrayna Savaşı’nı, Siyonist ideolojisini gerçekleştirmek için bir fırsat ortamına çevirdi. Siyonist rejim, son dönemde Rusya’nın bombardımanlarından kaçan Ukraynalı Yahudilerle, Rusya’daki zorunlu askerlik kararından kaçan binlerce Rus vatandaşı Yahudi’yi organize bir şekilde işgal topraklarına getirdi. Sinsi ve tehlikeli bir göç politikası izleyen Siyonist rejim, bu sayede ciddi bir nüfus artışı problemi yaşayan gayri resmi işgal devletinin nüfus artışını doğal yollardan artırmış olacak hem de Filistin topraklarında yeni işgal alanları açmak için bir bahane oluşturacak. Dünyanın dört bir yanındaki Yahudileri devasa teşviklerle Filistin topraklarına çekmek isteyen Siyonist rejim, göç politikasıyla çevresindeki Filistinli ve Arap toplulukların nüfus üstünlüğünü de baskılamak istiyor. İsrail bu politikasıyla önümüzdeki 50 yılda nüfusunu 5 katına çıkararak olası bir savaşta Filistinli direniş grupları ile Filistin’i destekleyen uluslararası ittifaka karşı askeri bir üstünlük de kurmayı planlıyor.
Filistin toprakları üzerine kurulan gayrimeşru işgal rejimi İsrail’e yönelik Yahudi göçünde son 20 yılın en yüksek rakamına ulaşıldı. İsrail’e son bir yılda 93 ülkeden 60 bin Yahudi göç ederken İsrail’in en fazla göç aldığı iki ülke ise Rusya ve Ukrayna oldu. Bu gelişme ile birlikte, İsrail’in korsan Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Rusya ve Ukrayna’dan çok daha büyük bir göç dalgası kabul etmeye hazırlanıldığı ifade edildi.
Savaş şartları ve zorunlu seferberlik uygulaması sebebiyle önümüzdeki altı ay boyunca İsrail’e her ay yaklaşık 6 bin Rus göçmenin gelmesinin beklendiği aktarıldı. Bu rakamlar, yalnızca Rusya’dan yılda en az 72 bin Yahudi’nin İsrail’e göçmesi anlamına geliyor. Ukrayna’dan ve dünyanın diğer ülkelerinden göç edecek Yahudilerle birlikte bu rakamın senelik yarım milyona ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Siyonist İsrail’in işgal topraklarına taşıdığı her Yahudi, bu toprakların öz sahibi olan Filistinlilerin yaşam mücadelelerini daha da zorlaştırıyor. İsrail’e getirdiği Yahudilere ev, arsa, arazi vs. değerli zinetler hibe eden işgal rejimi, Filistinli mazlumların evlerini ve arazilerini gasp ederek Yahudilere veriyor. Filistin’in dört bir yanında, her gün yüzlerce Filistinlinin evleri yıkılarak yerlerine Yahudi işgalcilere ait konutlar yapılıyor. İsrail rejimi, bu zulüm ve gasp uygulamalarıyla Filistin toplumunu imha etmeyi planlarken, bu gelişmeler karşısında Filistinli Müslümanların direniş azmi ise daha da pekişiyor. Zulme uğrayan Filistinliler, İsrail’in gayri resmi sınırlarında işgal birimlerine karşı gerçekleştirdikleri eylemlerle Yahudi işgalcilere ‘bu topraklar bizim, topraklarımızdan çıkın’ mesajı veriyor. Siyonist rejimin zulümleri karşısında yapayalnız kalan Filistinlilerin içinde bulunduğu vahim durum, İsrail’le normalleşme girdabına kapılan Müslüman liderlerinin siyasi sicillerinde bir utanç vesilesi olarak kalmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı