İşgalciler yeni işgal birimi kurdu

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere ait yapıları yıkarken, Yahudi işgalcilerin Kudüs'ün kuzeydoğusunda yeni işgal birimi inşa ettiği açıklandı.

DÜNYA 09.05.2023, 04:35
1
İşgalciler yeni işgal birimi kurdu
Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere ait yapıları yıkarken, Yahudi işgalcilerin Kudüs'ün kuzeydoğusunda yeni bir işgal birimi inşa ettiği açıklandı.
Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi İşgal Birimleriyle Mücadele Konseyinden konuya ilişkin kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İşgalciler, Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Mihmas beldesi yakınlarındaki vatandaşların topraklarında ‘Sde Yonatan’ isimli yen bir işgal yeri kurdu” ifadesine yer verildi.
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "işgalci çetelerin" Filistinlilerin topraklarını gasp ederek yasa dışı işgal birimi kurmaları kınandı.
Açıklamada, "İşgal yerinin kurulması, işgal altındaki Batı Şeria'nın sessizce ilhak edilmesi çerçevesinde İsrail hükümetinin gözetimi ve desteğiyle yapılmaktadır. İşgal, uluslararası hukuka göre kelimenin tam anlamıyla suçtur" denildi.
Bakanlığın işgal birimleri meselesini Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıyacağı ve İsrail’den hesap sorulması için çaba göstereceği kaydedildi. İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketinin verilerine göre, Kudüs dâhil Batı Şeria'da 145 büyük, 140 da kaçak işgal yeri bulunuyor ve buralarda yaklaşık 666 bin Yahudi işgalci yaşıyor.
Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın doğusundaki Eriha’da inşaat halindeki iki ev ile bir barakayı yıktı. Ayrıca İsrail güçleri, Beytüllahim’deki Fureydis beldesinde de “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle bir oto yıkama dükkanını tahrip etti. İsrail güçleri sabah da Batı Şeria'da Filistinlilere ait 66 öğrencilik bir okulu yıkmıştı.
İsrail, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları sık sık "ruhsatsız" olduğu yalanıyla yıkıyor. Filistinlilerin ruhsat almak için verdiği çabalar, İsrail makamlarının engelleyici uygulamaları nedeniyle çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı