İşgalin tepesinde Chabad var!

Kıbrıs'taki siyonist işgali tüm detaylarıyla ortaya koyan Milli Gazete, silahsız işgalin tepesindeki yapılanmayı da duyuruyor...

GÜNDEM 01.04.2023, 22:15
7
İşgalin tepesinde Chabad var!
KKTC'nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde başrolü Chabad oynuyor. Kıbrıs’ta yabancıların taşınmaz mal alımında bulunmasına dair organizasyonlar takip edildiğinde oklar Chabad’a çıkıyor. Chabad, Kıbrıs’taki Siyonistleri bir araya getiren oluşum olarak tarif edilirken, söz konusu oluşum işgal mekanizmasının en tepesinde yer alıyor. “KKTC Hahambaşısı” olarak tanıtan Chaim Azimov'un başını çektiği Chabad’ın mercek altına alınması büyük önem arz ediyor. 
Aylardır yapmış olduğu yayınlarla Kıbrıs topraklarındaki Siyonist işgali ifşa eden Milli Gazete, söz konusu işgalin tepesindeki yapılanmayı da okuyucularına duyuruyor. Siyonistler, KKTC vatandaşı yapılan Siyonistler ve yerli işbirlikçiler aracılığıyla yavru vatanı adım adım işgal ederken, bu faaliyeti yöneten oluşumun isminin Chabad olduğu belirtiliyor. Gazetemize konuşan kaynaklar, Chabad isimli oluşumun KKTC'nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde başrolü oynadığını kaydediyor ve oluşumun başındaki Chaim Azimov ismine dikkat çekiyor.

Evrensel Yaşam Hakları Derneği (EVYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nurçin İncirli geçtiğimiz günlerde Chabad'ın Kıbrıs'taki faaliyetlerine dair çok önemli açıklamalarda bulundu. İncirli tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs toplumunun geleceğinden endişe duyan bir sivil toplum örgütü olarak, KKTC’de uzun süredir yabancıların devam eden taşınmaz mal alımına ilişkin duyulan rahatsızlıklara karşı bu konuyu kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik” ifadeleri kullanıldı. Söz konusu açıklamada, “Yasalarımıza göre yabancı uyruklu bir kişi, 52/2008 sayılı yasa uyarınca, normal şartlarda sadece 1 (bir) adet konut veya apartman dairesi satın alma hakkına sahipken, 2018 yılında yayınlanan Yasa Gücünde Kararname ile (ikinci bir değişikliğe kadar) bu hak 3’e (üçe) çıkartılmıştır” ifadelerine de yer verildi.

EVYAD Başkanı Nurçin İncirli, Kıbrıs'taki taşınmaz mal alımlarındaki okların Chabad'ı işaret ettiğini de belirtti. İncirli, "Taşınmazların çoğu, Güney Kıbrıs’ta 2004 yılında faaliyete geçen ve 2008 yılından itibaren de Cafer No: 4 Karaoğlanoğlu / GİRNE adresinde, Kuzey Kıbrıs Chabad Yahudi Merkezi yazılı iki katlı bir villada görev yapan sözde Haham ünvanını kullanan Chabad örgüt mensubu olan Chaim Azimov tarafından organize edilmektedir. Ve bu kişi KKTC’de 2008 yılından itibaren, Girne’de izinsiz faaliyette bulunarak açık havada dahi sapkın törenler yapmaktadır" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı