İskender Aruoba'dan Erdoğan'a: Putin'e benzeme küstahlığı gösteriyor!

24 yazarı İskender Aruoba bugün kaleme aldığı yazısında AKP hükumetinin dünden bugün yaptıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. İşte o yazı...

GÜNDEM 10.03.2023, 00:40
2
 İskender Aruoba'dan Erdoğan'a: Putin'e benzeme küstahlığı gösteriyor!
T24 yazarı İskender Aruoba bugün kaleme aldığı yazısında AKP hükumetinin iktidara geldiği günden bu yana yaptığı hataları köşesine taşıdı.
Yazısında bir siyasi partiye bağlı olan ve "A grubu" olarak adlandırılan 20 kişilik bir grup, yaklaşık 20 yıldır ülkemizin hazinesi, sosyal ve günlük hayatı, sanayisi, ticareti, milli savunması, uluslararası ilişkileri gibi konuları yönetmekte olduğunu vurgulayan Aruoba, "kısaca ülke ve milletimizi yönetiyorlar." ifdelerini kullandı.
T24 yazarı İskender Aruoba yazısına şu ifadeler ile devam etti:

En temel problem olan ekonomik hayatımızda vardıkları noktada; 2000 yılında yaklaşık 26 milyar dolar olan dış ticaret açığımız, 2022 yılında 107 milyara yükselmiş.
Biz Tarım ve Sanayi ürünü satarız; demek ki 20 yıldır çalışan Tarım ve Sanayi Bakanları asla görevlerini başarı ile yapamamışlar, hatta açığı 4 kat artırıp “mesleki hezimete” uğramışlar. 
Dış ticaret açığını kapatması beklenen turizm; 2000 yılında 7 milyar dolarken, 2022'de 46 milyara çıkmış. Burada uzmanlar; bu artışın hükümetlerin sektörel kararları ile değil, başta Atatürk olmak üzere Atalarımızın bize miras bıraktıkları bu dünyanın en güzel memleketinin marifeti olduğunu söylüyorlar. Buna rağmen Turizm Bakanlarının başarılı olduğunu söylemeliyiz.
Ancak, resmin bir de “kıyaslama” kısmına bakınca, her bakımdan kendimizi kıyaslamayı sevdiğimiz, Akdeniz’in öbür ucundaki İspanya 68 milyar dolar, İstanbul’un yarısı kadar olan komşumuz Yunanistan ise 17 milyar dolar turizm geliri üretiyor.
Diğer bir deyim ile, biz adam başına turizmden yılda 541 dolar kazanırken; İspanya bin 446 dolar, Yunanistan ise bin 700 dolar kazanıyor.
İşin ekonomi, maliye, para vs bölümüne gelince durum vahim; sonunda sayılar ile değil, gözler ve duygular ile davranmayı seven son Maliye Bakanımız döneminde (şimdilerde) dolar 20 Türk Lirası oldu. Oysa, 2005’de akıllı bir davranış ile 6 sıfır atıp, yeni 1 Türk Lirası'nı (birden biraz fazla) 1 dolar üzerinden hesap edilebilir duruma getirmiştik. Kısaca 20 yılda değil; 17 yılda ülke varlıklarının 20 katı bir değeri kaybetmiş olduk.
Dış ilişkilerimize bakınca dünya basının önemli bir bölümü bizim Cumhurbaşkanımızı, karakter olarak Ukrayna’ya saldıran Putin’e benzetmek küstahlığını gösteriyor.
“One minüt” diye başlayan çıkışın faturası epey pahalı oldu. Keşke 'Dünya 5’ten büyük'te ısrar etseydik. Dünya halkları ve hükümetleri, deprem için dahi maddi yardım gönderirken hükümete değil, sivil topluma göndermeyi tercih ediyor. 1999 Gölcük Depremi'nde 52 ülke maddi yardımda bulunmuş, dünyanın en güçlü adamı Bill Clinton İzmit’te çadır kente kadar gelip bir yavrumuza burnunu sıktırmıştı.
Bütün bu resmi yaşayarak gören bir “aksakal” olarak, bahsi geçen zatlardan herhangi birisi ben olsa idim, derhal istifa ederdim. Ancak tabii ben siyasetçi değilim, baştan kendimi böyle bir mesuliyet altına koymaz, başaramayacağım işlere bulaşmazdım..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı