İSKİ’den ‘içme suyuna kanalizasyon karıştı’ iddialarına açıklama

Esenyurt'ta şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı iddialarının ardından harekete geçip bölgeden numune alan İSKİ'den açıklama geldi.

AİLE 30.05.2021, 20:15
3
İSKİ’den ‘içme suyuna kanalizasyon karıştı’ iddialarına açıklama
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Esenyurt ilçesinde şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarının ardından harekete geçildiğini ve bölgede numune alınarak inceleme yapıldığını, şikayete konu olan yerlerde yapılan ilk kontrol neticesinde içme suyunda probleme rastlanmadığını açıkladı.
İSKİ, detaylı incelemeler için de numuneler alındığını, sonuçların kısa süre içerisinde öğrenileceğini duyurdu.
İSKİ’den yapılan açıklamada, “İdaremiz ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu hatlarından periyodik olarak numuneler alınmakta ve kontroller yapılmaktadır. Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır.
Bununla birlikte, içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Atıksu hatları basınçsız, içme suyu hatları ise basınçlı hatlardır. Basınçsız hatlardaki suyun basınçlı hatlara girişi mümkün değildir. Basın yayın kuruluşlarında yer alan “içme suyuna lağım karıştığı” iddiaları, mevcut şartlarda, teknik açıdan da olanaklı değildir” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı