İSKİ'den 'mavi su' açıklaması: Ponza taşı çıkarıldı

İstanbul Sultangazi'de 2 gün boyunca rögardan akan mavi renkli suyla ilgili İBB kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) açıklama yaptı.

AİLE 07.09.2022, 17:15
4
İSKİ'den 'mavi su' açıklaması: Ponza taşı çıkarıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sultangazi ilçesinde tıkanan bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı yönündeki haberlere ilişkin, "Olayın meydana gelmesinin ardından ekiplerimiz problemin yaşandığı yere intikal etmiştir. Bölgedeki tıkalı kanal içerisindeki mavi su vidanjörle çekilmiş, ardından kanal idaremizce açılarak sorun giderilmiştir. Kanaldan, kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı çıkartılmıştır." açıklamasını yaptı. 
İSKİ, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, Sultangazi ilçesinde tıkanan bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, Sultangazi ilçesinde tıkanan bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı haberleri yer almıştır. Olayın meydana gelmesinin ardından ekiplerimiz problemin yaşandığı yere intikal etmiştir. Bölgedeki tıkalı kanal içerisindeki mavi su vidanjörle çekilmiş, ardından kanal idaremizce açılarak sorun giderilmiştir. Kanaldan, kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı çıkartılmıştır.
 İŞLETME İLE İLGİLİ İŞLEM YÜRÜTÜLMEKTEDİR
Öte yandan, 22 Mart 2022’de bölgede yapılan periyodik denetimlerde bir işletmenin atık su arıtma tesisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu işletme ile ilgili olarak 'İSKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği' doğrultusunda işlem yürütülmektedir. Ayrıca yatırım programımızda bölge altyapısını iyileştirecek çalışmalar da yer almaktadır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı