İslam dünyasına örnek olsun

Miladi yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte kutlama hazırlıkları yapılan ve bin bir çeşit günahın işlendiği yılbaşı ifsadına karşı Bosna Hersek’te örnek bir karar alındı.

DÜNYA 06.12.2021, 04:35
8
İslam dünyasına örnek olsun
Her yıl 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan, çeşitli günah etkinliklerle kutlamaları yapılan ve her türlü taşkınlığın yaşandığı yılbaşı kutlamaları, bu yıl da insanları haram bataklığına sürüklenmeye davet ediyor. İslam dünyasının güzide ülkelerinden olan Bosna Hersek’te bütün İslam dünyası belediyelerine örnek olması gereken bir karar alındı. Bosna Hersek’te yılbaşı kutlamalarının koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığı düşünülerek iptal edilmesi kararının ardından anlamlı bir karar daha alındı. Saraybosna Belediyesi belediye bütçesinden yılbaşı kutlamaları için ayrılan yaklaşık 25 bin avro tutarındaki para kaynağının, ülkedeki kanser ve şeker hastası çocukların tedavisine harcanacağını açıkladı.
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da büyükşehir belediyesi idaresi, iptal edilen yılbaşı gecesi kutlama programı için ayrılan para kaynağını, ülkedeki hasta çocuklara bağışlama kararı aldı. Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic’in teklifi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Bosna Hersekli hasta çocukların ailelerine adeta bayram havası yaşatan karar gereğince, yaklaşık 25 bin avro tutarındaki kaynak kanser ve şeker hastası çocukların tedavisine harcanacak.
Türkiye’de ve İslam dünyasının dört bir yanında her yıl yılbaşı kutlaması adı altında belediyelerin bütçesinden milyarlarca para israf ediliyor. Manevi açıdan baktığımızda ise yılbaşı gecelerinde içki, kumar, uyuşturucu, zina ve Şeytan’ın teşvik ettiği her türlü günah fazlasıyla işleniyor. Saraybosna Belediyesi’nin aldığı bu anlamlı karar; İslam dünyası belediyelerine bir örnek teşkil ediyor. Müslüman kimliğine hiçbir şekilde yakışmayan yılbaşı kutlamalarının iptal edilmesi ve kutlamalar için ayrılan paranın ihtiyaç sahibi insanlara paylaştırılması daha İslami ve insani bir duruş olarak yorumlanıyor. Gerek İslami hassasiyetlerimiz, gerek ekonomik zorluklar gerekse İslam dünyasının içinde bulunduğu insani krizler göz önüne alındığında, kamu kurumlarınca organize edilecek yılbaşı etkinliklerinin iptal edilmesi, acilen alınması gereken isabetli bir karar olarak görünüyor. Şeytanın milyonlarca insanı günahın içine sokarak adeta bayram ettiği yılbaşı kutlamaları İslam dünyasına hiçbir şekilde yakışmayan bir kara leke olarak duruyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı