İslam dünyasına siyonist kuşatma

Mescid-i Aksa’ya her fırsatta saldırılar düzenleyen, bütün insanlığı kendisine köle yapmaya çalışan Siyonist rejim İsrail’in İslam dünyasındaki tasallutu günden güne genişleyerek devam ediyor.

DÜNYA 22.08.2022, 07:30
İslam dünyasına siyonist kuşatma
İslam dünyasının elindeki bütün zenginliklere rağmen yaşadığı organizasyon ve birleşme problemi, Siyonist İsrail’in yolunu açmaya devam ediyor. İşgal altına aldığı İslam topraklarına zehirli bir kanser hücresi gibi yerleşip yayılan İsrail’in, zulümlerini meşrulaştırmak için planladığı ‘normalleşme’ adı altındaki diplomatik fitneye her geçen yıl yeni İslam ülkeleri katılıyor. 2020 yılında Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Sudan’ı anlaşma masasına oturtan İsrail, Türkiye ile geniş kapsamlı bir anlaşmaya her zamankinden daha yakın durumda. Dünyanın dört bir yanında İslam ülkeleri üzerinde diplomatik bir ağ ören İsrail rejiminin tuzağına yeni İslam ülkelerinin dahil olmasından endişe ediliyor.

Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi’ne uluslararası sularda yaptığı kanlı baskında 10 vatandaşımızı vahşice katleden Siyonist rejimle Türkiye arasındaki ilişkiler son 5 yılda tarihte hiç olmadığı kadar iyi noktalara getirildi. Mavi Marmara baskını sonrası yükselen halk öfkesi sebebiyle bir süreliğine durağanlaşan AKP hükümeti ile ve İsrail arasındaki dostane ilişkiler, 2016 yılında yapılan anlaşmayla ivme kazanmaya başladı. Geçtiğimiz Mart ayında Siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da ağırlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde Tel Aviv’e büyükelçi atama kararı alındı. Bir sonraki noktanın, İsrail ile Türkiye arasında alenen geniş kapsamlı bir normalleşme anlaşmasına varacağı öngörülüyor.


İsrail’in Türkiye üzerindeki planları çok bariz bir şekilde ortada duruyor. İsrailli politikacıların sarfettiği ve yayın organlarında yer alan açık beyanlar, İsrail’in Avrupa’ya doğal gaz taşıma projesinde Türkiye’nin stratejik konumundan menfaatleşmeye çalıştığını gözler önüne seriyor. Filistin topraklarından gasbettiği doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine pazarlayarak önümüzdeki yıllarda büyük zenginlikler elde etmeyi planlayan İsrail yönetimi, bu devasa ekonomik kazanımla birlikte işgal rejiminin ömrünü daha da uzatmayı umuyor.

Hazinesine giren paranın çok büyük bir bölümünü silahlanmaya harcayan İsrail rejimi, Türkiye aracılığıyla kazandığı paraları ne yazık ki yine Filistinli mazlumlara ölüm olarak kusacak. Ulusal güvenlik bahanesiyle savunmasız Müslüman sivilleri acımasızca katleden, Gazze’ye Batı Şeria’ya ve daha birçok İslam beldesine en ağır silahlarla taarruz edip taş üstünde taş bırakmayan işgal rejiminin kazandığı her bir kuruş, İslam’ın ve Müslümanların üzerine bir kurşun olarak yağacak. İslam dünyası liderleri İsrail’le ‘kazan-kazan’ ilişkisi kurduklarını zannederken İsrail’in kazandığı her anlaşmada kaybeden yine İslam ümmeti olacak.

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi mücadelesi boyunca, ülkemizin ve İslam dünyasının bütünlüğü adına sürekli hatırlatma yaptığı ‘Büyük Ortadoğu bir diğer adıyla Büyük İsrail Projesi’ güncelliğini koruyor. Siyonistler, Ortadoğu’da sınırları Fırat’la Nil arasını kapsayan Arz-ı Mev’ud yani sözde vaat edilmiş topraklar idealini yüzyıllardır gerçekleştirmeye çalışırken bu batıl idealin en önemli noktalarını Suriye, İran, Irak, Türkiye gibi Ortadoğu ülkeleri oluşturuyor. Tarihsel süreç içerisinde siyasi ve ticari hesaplarını her zaman ‘bir koyup bin almak üzerine’ inşa eden Siyonist ideolojinin Türkiye üzerindeki emellerinin hiç de dostane ve iyi niyetli olmadığını söylemek mümkün. Filistinli kanaat önderi ve direniş lideri Şeyh Raid Salah’ın, İsrail’le anlaşmaya çalışan Müslümanlara binaen söylediği ‘Düşmanın açık bıraktığı kapı yalnızca onun istediği yere çıkar’ sözü, bu noktada ayrı bir kıymet ihtiva ediyor. AKP hükümetinin çelişkili politikaları sonucu İsrail’in Türkiye’deki etkisi ve Türkiye aracılığıyla edindiği kazanımla her geçen yıl daha da gelişme gösteriyor. Erbakan Hoca’nın ‘Türkiye’yi ve İslam ülkelerini Siyonizm’e vilayet yapmak istiyorlar’ sözünün, günümüzde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında feraset yüklü bir ifade olduğu da bir kez daha ortaya çıkıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı