İslam Memiş bambaşka şey söyledi... Hazırlıklı olun

FED faiz kararı sonrası gram altın fiyatı rekor kırmıştı. Finans Analisti İslam Memiş 'fırsata çevirmek' değerlendirmesinde bulunurken bugün şubat ayı için gerginlik uyarısı yaptı.

EKONOMİ 02.02.2023, 21:10
İslam Memiş bambaşka şey söyledi... Hazırlıklı olun
Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcıları uyarılarda bulundu. Öte yandan gram altın fiyatı bugün gün içinde 1.185 TL’ye çıkarak rekor tazeledi. Yurt içi piyasada çeyrek altın fiyatı 1.962 TL ve cumhuriyet altını fiyatı ise 7.829 TL ile tarihi yüksek seviyeyi gördü.
Bilindiği üzere dün ABD Merkez Bankası FED, dün 25 baz puanlık faiz artışı yaptığı toplantıda sıkı para politikasının devam edeceğini belirtmişti.
FED faiz kararı sonrası gram altın fiyatı için beklentilerini koruduğunu ifade eden Finans Analisti İslam Memiş, “Dolar endeksi (dxy), 102 seviyesinden 100,94 seviyesine geriledi. Yani, uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken altın değer kazanmış oldu. Gram altın tarafında bu yıl için öngörümde bir değişiklik yok. Yıl içerisinde 1.450 lira seviyesi beklentimi hala koruyorum. Ancak kısa vade için ons altında bir geri çekilme yaşanabilir. Bu geri çekilmeler kısa vade için alım fırsatı olacaktır. Sonrasında rekorlarını sık tazeleyen bir gram altın karşımızda olacak. Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek.” demişti.
Uyarılarını bugün de sürdüren İslam Memiş, şubat ayı için gerginlik uyarısı yaptı. Memiş, “Şubat ayı oldukça gergin geçer. Seçime kadar psikolojiyi yönetmek, parayı yönetmekten daha önemli olacak. İşine odaklanan, varlıklarına sahip çıkan, kumar oynamayan kazanacak. Her türlü manipülasyon, algı, risk ve olaylara karşı hazırlıklı olun. Başınız dik, yüreğiniz ferah olsun.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı