İslam Memiş bombayı patlattı! Lütfi Elvan istifa mı verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı eleştirmesi ülke gündemine oturdu. Elvan'ın yakın zamanda istifa edeceği iddiaları gündemden düşmüyor.

GÜNDEM 19.11.2021, 22:15
15
İslam Memiş bombayı patlattı! Lütfi Elvan istifa mı verecek?
Geçtiğimiz günlerde faizle ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümenin önkoşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözlerin ardından  AK Parti'nin grup toplantısında faiz indirimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden parti içindeki bazı isimlere yüklenmişti. Elvan'ın faizle ilgili sözlerine tepki gösterdiği söylenen Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında, "Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" demişti.
Merkez Bankası faiz kararı beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın faiz indirimine karşı çıktığı ve faiz indirimi gelmesi durumunda istifa edeceği ya da görevden alınacağı iddia edilmişti. İslam Memiş'in "Bundan sonra görev değişiklikleri ve istifa haberlerini takip edeceğim" paylaşımı iddiaları güçlendirdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı