İslam Memiş bombayı patlattı: Ne altın ne dolar, bunu alan uçacak

Merkez Bankasının faiz indirme kararı sonrası dolar ve altındaki yükseliş devam ederken, piyasa uzmanı İslam Memiş'ten ezber bozan çıkış geldi.

EKONOMİ 27.08.2022, 15:25
2
İslam Memiş bombayı patlattı: Ne altın ne dolar, bunu alan uçacak
Dolar ve altın fiyatlarında yükselişler devam ederken, piyasa uzmanı İslam Memiş, yükselen gram altın için yeni bir alternatif sundu. 
Düğünlerin vazgeçilmezi altının artık yerini yakında gümüş alacağını belirten Memiş, kazancın büyük olduğunu söyledi.

Piyasada artık gümüş sikkelerin satılmaya başladığını söyleyen İslam Memiş, altına yeni alternatifin gümüş olduğunu belirtti. Son yılda gümüş fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını ifade eden Memiş, gümüş farkındalığına dikkat çekti.
Geleneklerin yavaş yavaş değiştiğine vurgu yapan Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki yılda gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız altın biriktiriyordu. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte yüzde 100’ü geçen artış oldu" ifadelerini kullandı.

Gümüşte ciddi artışların yaşanacağını belirten Memiş, yatırımcının bu konuda biraz sabırlı davranması gerektiğini ifade etti.
Bankalardan fiziki gümüş alınabileceğini aktaran Memiş, "Gümüş alımı da aynı altın gibi fiziki olarak yapılabiliyor, bankalar aracılığı ile de gümüş alımı yapılabiliyor. Gelecek yıllara baktığımızda gümüşte gram bazında ve ons bazınca ciddi yükselişler olacaktır. Gümüş de altın gibi uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Gümüş yatırımcısının altına göre biraz daha fazla sabırlı olması lazım" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı