İslam Memiş gram altın fiyatlarında uyardı! Ortam fena karışacak

FED'in faiz kararı bu akşam açıklanıyor. Altın fiyatları ise FED tarafından gelecek haberle şekillenecek. İslam Memiş altın yorumu ile uyarırken gram altın fiyatları ne olacak sorusu yanıt buldu...

EKONOMİ 15.06.2022, 17:15
4
İslam Memiş gram altın fiyatlarında uyardı! Ortam fena karışacak
İslam Memiş paylaştı! Altın fiyatları ne olacak? Ortam karışacak... Dolar kuru gibi altın fiyatlarını da FED ateşi bastı. FED faiz kararı bu akşam TSİ 21.00’da açıklanacak. Altın düşer mi? Gram altın ne olur gibi sorular yanıtını ararken Finans Uzmanı İslam Memiş’ten altın yorumu geldi. İslam Memiş altın fiyatları değerlendirmesiyle sürece dikkat çekti. Peki, gram altın fiyatları ne olur? Gram altın düşer mi yoksa çıkar mı?...

FED’in faiz kararına saatler kala ONS altın fiyatı 1827 dolar seviyesinde iken gram altın fiyatı 1015 lira ile dikkat çekiyor. Altın fiyatları hangi yönde hareket edeceği FED’in bugün olası faiz artırımı sonrası dolar kurunun da etkisiyle işlem görecek.
İslam Memiş, FED’in faiz artırımı ile dolar/TL kurunda gerileme olacağını savunuyor. Kararının, altın fiyatları üzerindeki etkisine de dikkat çeken İslam Memiş, dolar kurundaki düşüşün de etkisiyle ‘gram altın fiyatı düşecek’ yorumunda bulunuyor. Ayrıca, İslam Memiş dünkü altın yorumunda bu seviyeleri riskli bulduğunu da söylemişti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in bugün vereceği faiz kararı için yaptığı değerlendirmede, 25 ya da 50 baz puan faiz artışı beklediğini ifade ediyor. Memiş, söz konusu faiz artırımı olması halinde piyasanın karışacağını düşünüyor.
75 baz puanlık bir faiz artışı beklemediğinin altını çizen İslam Memiş, tam tersi durumunda ONS fiyatının bin 800 doların altına gerileyeceği söyledi. Memiş, “Yani ortalık karışır. Fena bir ortam olur.” dedi.

İslam Memiş’in bugün sabah saatlerinde Youtube kanalından yayınladığı altın yorumu ise şöyle:
Altının ons fiyatı gümüşün ons fiyatı çok sert bir şekilde değer kaybetti. Bunları düşünebilirsiniz ve dolayısıyla da bu sert bir şekilde gerileyen dolar karşısında gerileyen bütün enstrümanların da ciddi anlamda orta ve uzun vade için de alınabilir bir seviye olduğunu bana gösteriyor. Aşağıda riskler var mı? Evet var mesela hiçbir şeyin, hiçbir varlığın dip seviyesini yakalayamazsınız. Hiçbir varlığın zirve seviyesini yakalayamazsınız. O yüzden parite üzerinden işlem yapmak zorundasınız ve parite üzerinden işlem yapan yatırımcılar da orta ve uzun vadede mutlaka göz önünde bulundurmalı.
Ben bugün 1,818 $ seviyesinden dolarımı aldım. Doların geldiği nokta neydi? 2.059 $ seviyesi 2059 $ seviyesinden 1.818 $ seviyesine kadar gerilemiş. Risk ne kadar var burada 1720 yani 100 dolarlık bir risk var. Şimdi gelmiş olduğu noktayı bugünkü ekonomik koşullardaki problemleri, küresel problemleri, jeopolitik riskler, enflasyon risklerini falan göz önünde bulundurduğunuz zaman zaten son bir yıldır altın ve gümüş fiyatlarını baskıladığını görüyorsunuz.
Mesela gümüşün ons fiyatı şimdi altına kıyasla rasyo olan kaynaklı çok çok ucuz yani altından daha ucuz bir fiyatlama karşısında 21,22 $ seviyesinden aşağıda risk var mı? Evet 20 $ seviyesi risk ama geldiği noktaya baktığınız zaman 24 $ seviyesinden başlamış olan bir trend var. Halbuki gerçek değeri şu anda 30 $ seviyesinin üzerinde baskılamaya devam ediyor.
Euro dolar paritesi 1,17 seviyesinden. 1,04 seviyesinde tekrar geriledi. Ve 2 ay önceki fırsatları tekrar sunmuş oldu. Burada da çok güzel bir ortam yakaladığına gözlemliyoruz. Hele hele sterlin dolar paritesi biliyorsunuz. 1,37 seviyesinden bu düşüş trendini başlattı. Şu anda 01:20:13 seviyesinde yani 01:37 den gelen euro dolar paritesi şu anda 01:20 de olmazsa yani dolarla kıyasladığımız zaman bakacaksınız. Hangisi fazla değer kaybetmiş, o yüzden ben Dolar/TL'nin dolar endeksinin orta ve uzun vadede pariteden ons altından ons gümüşten fazla kazandıracağını düşünen bir yatırımcı değilim. Yine FED'in faiz kararını bu akşam açıklayacak ama yarın FED sonrası için bir video daha çekerim.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı