İslam Memiş’ten bomba dolar yorumu! Dolar kurunda yarına dikkat

Dolar kuru TL karşısında yine yüksek seviyelerde... İslam Memiş TCMB faiz kararı öncesi bomba dolar yorumu ile uyardı direnç seviyesi için rakam verdi. İşte İslam Memiş'in dolar kuru tahmini...

EKONOMİ 20.07.2022, 15:10
4
İslam Memiş’ten bomba dolar yorumu! Dolar kurunda yarına dikkat
İslam Memiş dolar alacak vatandaşları dolar yorumu ve tahmini ile uyardı. 20 Temmuz dolar kuru güne yine hareketli seviyelerde başladı. FED önümüzdeki hafta faiz kararını açıklayacak. Beklentiler 100 baz puan yerine 75 baz puan faiz artırımı yapması yönünde… TCMB faiz kararı da yarın açıklanacak ve faiz artırımı beklenmiyor. Peki, dolar kuru Merkez Bankası faiz kararı sonrası ne olur? Dolar düşer mi? Dolar kuru yükselir mi? Dolar ne olacak? İşte dolar yorumu…
Finans Uzmanı İslam Memiş TV100'de yeni bir dolar yorumu ve tahmini ile takipçileri ve okuyucuları için görüşlerini paylaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı dolar/TL kuru üzerinde etkiye neden olması bekleniyor. İslam Memiş dolar kurunun 17,60 TL direncini yukarı yönde zorladığını ifade etti.
Dolar kuru için direnç seviyesi veren İslam Memiş, “Dolar endeksinin 106 seviyesine gerilemesi, EUR/USD paritesinin 1,0250 seviyesine yükselmesine rağmen dolar/TL kurunun yükselişi iyi değil. Yukarıda 17,80 lira direnci var.” dedi.
İslam Memiş, dolar kurunda odaklanılması gereken rakamı da  paylaştı. Memiş, “Temmuz-Ağustos ayı için “Dolar/TL kuru 17-18 aralığında dalgalanır, geniş bant aralığına odaklanmakta fayda var” düşüncem devam ediyor. 17 lira seviyesinin üzerinden maliyet yaparmıydım? Hayır. Çünkü karşısında değer kaybetmiş diğer para birimleri daha avantajlı. Diğer yandan Borsa oldukça ucuz kalmaya devam ediyor. Getiri olarak baktığımızda dolardan çok farklı ensturmanlara odaklanmakta fayda var.” değerlendirmesinde bulundu.
Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi halinde dolar kurunun gelebileceği rakamı paylaşan Finans Uzmanı İslam Memiş,  Eğer TCMB, faiz indirimi yaparsa o zaman 18 lira seviyesinin üzerini görebiliriz. Ancak bu ihtimal mantıken çok riskli. Yarın merkez bankalarına odaklanacağımız, etkilerinin hem yarın öğleden sonra hem de Cuma günü göreceğimiz bir fiyatlamaya hazır olmak gerek.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı