İslam Memiş'ten yatırımcıya dolar uyarısı! Bunu yapmayan pişman olacak

Dolar/TL kuru 17,97 seviyesinde direncini korurken, piyasa uzmanı İslam Memiş’ten, yatırımcılara son dakika dolar uyarısı geldi.

EKONOMİ 13.08.2022, 15:40
1
İslam Memiş'ten yatırımcıya dolar uyarısı! Bunu yapmayan pişman olacak
Piyasalar FED'in faiz kararına odaklanırken Dolar/TL kuru 17,97 seviyesine demir atmış durumda.
Piyasa uzmanı İslam Memiş, özellikle dolar yatırımcılarına uyarılarda bulunarak "Bozdurun" yorumunda bulundu.
Dolar alanlara ise bozdurun uyarısında bulunan Memiş, yıl sonunda yaşanacakları sıraladı. Doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş, Dolar/TL kuru içinse kritik seviyeyi verdi.

Amerika'daki enflasyonun doların değeri altın ve gümüş gibi birimlerde önemli etkiye sahip olduğunu belirten Memiş, “FED'in faiz kararları da doların değeri üzerinde etkisi var. Dolar uluslararası piyasalarda ödeme aracı kullanıldığı için Amerika'daki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklandı. Eğer gerçekse.", diye konuştu.

Euro ve sterlinin çok düşük olduğunu söyleyen Memiş, "Elinde dolar alanlar bunları almalı. 3 aydır elinde dolar olanlara dikkat diyordum. Doların karşısındaki değerli metaller yıl sonunda yükselişe geçecek. Dolar/TL kuru neden 17,96 seviyesinde? İçsel problemlerden dolayı yüksek. Ben ve yol arkadaşlarım dolardan uzak duruyoruz. Oldukça yüksek. 17,65 yapıyorlar anlık. Anlık iğnelerde dolar/TL kurunda bana aşağı yönelik mesajlar veriyor. Biz dolar ve altınımızı sattık. Ekonomiye destek vermek için sattık. 17,65 destek seviyesin altında 17,30 var. Bu gerçekleşirse yüzde 50'mizi alırız. Bizim gözümüz kara. Hamlemizi yaparız." ifadelerini kullandı. 

"Küresel piyasalar için rahatlatıcı bir oran. 8,5 enflasyon dünya ekonomileri rahatlattı. Dolar endeksi 105 dolar seviyesine düştü. Gerileme oldu. Bu doların değerinin zayıflaması anlamına geliyor. Dolara ihtiyacı olan ülkeleri rahatlatmış oluyor. Ekim Kasım aylarında 100 seviyesinin altına sarkmasını öngörüyorum. Hata 97-98 olabilir. FED istediğini piyasalardan aldı. Doların karşısındaki para birimlerine tokat attı. Değerini düşürdü. Faiz artırarak ekonomiye can simidi vermiş oldu. Piyasanın ayarıyla ne kadar çok oynarlarsa güven düşer.2023 yılında resesyon fiyatlamasıyla faiz indirimlerine başlayabilir."

Lütfen elinizdeki varlıklara sahip çıkın diyen Memiş, "Maceraya gerek yok. Bunu orta ve uzun vadeleri için söylüyorum. Dolar/TL kuru 20-21 lira aralığına çıkarsa sürpriz değil. Türkiye'nin TL performansı ayrı. Eğer Türkiye'de 2022 yılında faiz artırımları yapsaydı 20'li rakamları değil 10'lu rakamları görürdük. TL ile doların performansını ayrı tutun", dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı