İsmail Heniyye'den Afrika Birliği'ne Siyonist İsrail tepkisi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Siyonist İsrail'in Afrika Birliği toplantısına gözlemci sıfatıyla kabul edilmesine tepki gösterdi.

DÜNYA 30.07.2021, 08:55
28
İsmail Heniyye'den Afrika Birliği'ne Siyonist İsrail tepkisi
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Siyonist İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararına tepki gösterdi.
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'e gönderdiği mektup gönderen Heniyye, Siyonist İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararının geri alınmasını istedi.
Heniyye, mektupta, "Komisyon Başkanı Musa Faki'yi Filistin halkını ve Filistin'i destekleyen tüm Afrika halklarını şok eden bu kararı geri almaya çağırıyoruz" dedi.
Siyonist İsrail kararının Afrika Birliği'nin Filistin meselesine yönelik tarihsel duruşunu yansıtmadığını vurgulayan Heniyye, "Afrika Birliğinin üzerine kurulduğu tüm değer ve ilkelerle çelişen bu kararı Hareket (Hamas ) kınamakta ve protesto etmektedir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan konuya dair Siyonist İsrail rejiminde 22 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada ise "İsrail'in Addis Ababa Büyükelçisi Aleligne Admasu, 2002'den beri ilk kez Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul mektubunu sundu" ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı