İsmail Saymaz AKP'nin seçim planını yazdı: Temizlik başladı, sırada...

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay'ın vermiş olduğu onama kararının AKP'nin seçim öncesi yol temizliği olduğunu söyleyip sıradaki hedefi açıkladı.

GÜNDEM 13.05.2022, 15:55
8
İsmail Saymaz AKP'nin seçim planını yazdı: Temizlik başladı, sırada...
Gazeteci/yazar İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, ''Eski tweet divanı kurulursa AK Parti gün yüzü göremez'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Saymaz yazısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması hakkında AKP'nin seçim öncesinde Cumhur İttifakı'nın yolunu temizlediği değerlendirmesini yaparken sıradaki hedefin İmamoğlu, CHP'li belediyeler ve HDP'nin kapatılması olduğunu belirtti.
İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var
Kaftancıoğlu Davası, yargısal yollarla siyasi tasfiye operasyonudur. Beştepe Hukuk Bürosu'na dönüştürülen yargı erki, Kaftancıoğlu kararı ile hem İstanbul'un kaybedilmesinin intikamını alıyor, hem de 2023'te gerçekleştirilecek genel seçim öncesi Cumhur İttifakı için yol temizliği yapıyor.
Düşünün.
Soruşturma, CHP İstanbul kongresinden sonra başlatılıyor.
Dava, iktidarın hezimete uğradığı yerel seçimin ardından açılıyor.
Karar genel seçime bir yıl kala onanıyor.
Belli ki iktidar, hem 2017'deki referandumda, hem 2019'daki yerel seçimde kaybettiği İstanbul'u şansa bırakmak istemiyor. Kaftancıoğlu gibi HDP seçmenlerinin de dikkatle izlediği etkili bir siyasetçiyi sahneden düşürerek, seçim sürecini dikensiz gül bahçesine çevirmek istiyor.
Görünen o ki...
Bu operasyon Kaftancıoğlu ile sınırlı kalmayacak.
İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu Davası, belki kimi CHP'li belediyelere kayyum atanması ve HDP'nin kapatılmasıyla devam edecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı