İsmail Saymaz'ın 36 saat iddiasına Çataklı ses kaydıyla karşılık verdi

Gazeteci İsmail Saymaz, "AFAD, depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi" dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ses kaydı ile karşılık verince Saymaz, MSB'nin yazışma ekranını paylaştı.

GÜNDEM 20.03.2023, 12:05
3
İsmail Saymaz'ın 36 saat iddiasına Çataklı ses kaydıyla karşılık verdi
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Halk TV ayzarı İsmail Saymaz’ın “AFAD depremden 36 saat sonra TSK'dan yardım istedi” iddiası üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 
İsmail Çataklı’nın paylaşımında, depremin ilk anlarında AFAD Acil Durum Merkezi’nden hava aracı talep etmek için yapılan ihbarın ses kaydı yer aldı. Ses kaydı sonrası Saymaz bu kez 'belge' diyerek yeni bir yazı kaleme aldı.
İsmail Saymaz bugünkü “AFAD, depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi” başlıklı yazısında, şu ifadelere yer vermişti;
İsmail Saymaz’ın bu yazısını sosyal medya platformu Twitter hesabından “Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap” notuyla alıntılayan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ses kaydıyla cevap verdi. 
Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap… https://t.co/MIuWqmKaPu pic.twitter.com/dF9D2BiGll

Çataklı’nın paylaştığı ses kaydında görevlinin “Çok büyük bir deprem oldu. Merkez üssü daha çözülemedi. Hatay tarafı diye düşünüyoruz. Şimdi biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa buradaki ekipleri yönlendirmek için hava araçlarımızın yönlendirilmesi gerekiyor. Ona göre bir çalışma yapabilir misiniz?” ifadeleri yer aldı.
Çataklı’nın bu ses kaydı sonrası İsmail Saymaz, Halk TV’deki köşesinden “İşte, depremden 36 sonra istenen yardımın belgesi” başlığıyla yeni bir yazı yayınladı.
Saymaz’ın yazısı şöyle;
Bugün Halk TV’de kaleme aldığım “AFAD depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi” başlıklı yazıma İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ses kaydıyla yanıt verdi.
Kayıtta, deprem günü AFAD’tan aradığını kaydeden bir görevli “Albayım” diye hitap ettiği askerden, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve İzmir’deki ekipleri yönlendirmek için hava aracına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle diyor: “Biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa buradaki ekipleri yönlendirmek için hava araçlarımızın görevlendirilmesi gerekiyor. Size zahmet. Ona göre bir çalışma yapabilir misiniz. 7-8 hava aracı lazım bize.”Kayıttan da anlaşıldığı üzere AFAD, TSK’dan arama kurtarma için personel istemiyor. AFAD ekiplerini deprem bölgesine göndermek için hava aracı istiyor. Çataklı, sözde beni yalanlarken, ihmali itiraf ediyor.
Çataklı’nın açıklaması üzerine yazımda yer verdiğimiz evrakı yayınlama kararı aldım.Hava Komutanlığı Harekat Merkezi’nin 7 Şubat’ta saat 21.35’te bağlı komutanlıklarına gönderdiği ‘Çok Acil’ mesajın ‘ilgi’ bölümünde “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 071613C SUB 23 TSG’li Mesajı” ifadesi yer alıyor.
Askeri evraklarda bu rakamlar 7 Şubat 2023 saat 16.13 olarak okunuyor.
Mesajda şöyle deniliyor: “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında yapılan çalışmalara destek vermek üzere personele ihtiyaç duyulduğu ve arama kurtarma konusunda uzman/gönüllü yeterli sayıda personelin yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla görevlendirilmesi ilgi mesajı ile talep edilmiştir.”
“Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem 6 Şubat’ta saat 04.17’de meydana geldi.
AFAD, 35 saat 56 dakika sonra TSK’dan yardım istedi.
AFAD’tan 7 Şubat’ta saat 16.13’te TSK’ya geçilen ‘Hizmete Özel’ mesajda arama kurtarma için personele ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, şöyle deniyor:
“Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında yapılan çalışmalara destek vermek üzere personele ihtiyaç bulunduğu ve arama kurtarma konusunda uzman/gönüllü yeterli sayıda personelin çalışmalara destek vermek amacıyla görevlendirilmesi…”
Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap… https://t.co/MIuWqmKaPu pic.twitter.com/dF9D2BiGll — İsmail ÇATAKLI (@ismailcatakli) March 20, 2023

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı