İSO'dan korkutan 'resesyon' uyarısı! Durağanlaşma kendini gösteriyor

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Bir durağanlaşmanın hafiften kendini göstermekte olduğunu söylememiz gerekiyor." dedi.

EKONOMİ 31.08.2022, 16:05
2
İSO'dan korkutan 'resesyon' uyarısı! Durağanlaşma kendini gösteriyor
TÜİK, Türkiye ekonomisinin 2022 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları açıkladı. Verilere göre büyüme, beklentilerin üzerinde gerçekleşerek yüzde 7,6 oldu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'dan korkutan resesyon açıklaması geldi.
"Sanayinin büyümeye değerli katkısını sürdürmekle birlikte, bir durağanlaşmanın da hafiften kendini göstermekte olduğunu söylememiz gerekiyor." diyerek açıklanan rakamları değerlendiren İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Avrupa’dan gelen resesyon haberlerinin ihracatımızda yaratabileceği olası olumsuzluklar, ekonomimizin büyümesinde de bir ivme kaybı olabileceğini işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyerek; yüksek büyüme odaklı hedefine uyumlu şekilde bir büyüme skoru elde etmiştir. Böylece ekonomi, yılın ilk yarısı boyunca güçlü büyüme performansını korumuştur.
Sanayimizin ilk çeyrekte 8,2 olan yıllık büyüme oranı ikinci çeyrekte yüzde 7,8’e gerilese de Türkiye büyümesine paralel bir seyir göstererek dirençli görünümünü koruduğunu söyleyebiliriz. Bu direnci, özellikle imalat sektöründe birinci çeyrekteki yüzde 8 olan büyümenin ikinci çeyrekte yüzde 9,1’e çıkmasında daha net görmekteyiz.
Bu verilere bakarak sanayi sektörümüzün büyüme içindeki payını koruduğunu, sanayinin büyümeye değerli katkısını sürdürmekle birlikte, bir durağanlaşmanın da hafiften kendini göstermekte olduğunu söylememiz gerekiyor.
Özellikle İSO olarak her ay açıkladığımız Türkiye İmalat PMI verileri ile Avrupa’dan gelen resesyon haberlerinin ihracatımızda yaratabileceği olası olumsuzluklar, ekonomimizin büyümesinde de bir ivme kaybı olabileceğini işaret etmektedir. İçinde bulunduğumuz çeyrekteki bu öncü göstergeler, bize sanayinin güncel sorun ve beklentilerinin bitirilebilmesinin, sanayimizin büyümeye istikrarlı katkısını sürdürebilmesi açısından ne kadar önem arz ettiğini ortaya koymaktadır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı