İsrail askerleri yine Filistin halkına saldırdı

Siyonist Çete'nin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. El Halil'de Filistinli tutuklulara destek gösterisine İsrail askerleri plastik mermiyle müdahale etti.

DÜNYA 10.09.2021, 00:20
6
İsrail askerleri yine Filistin halkına saldırdı
 İşgal rejiminin saldırıları hız kesmeden devam ediyor.
Siyonist İsrail dün gece, Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinli tutuklulara destek için düzenlenen gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.
 Şehir merkezinden başlayan ve Al-Shuhada Caddesi'ndeki kontrol noktasına doğru devam eden gösteride Filistinliler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek verdi.
Filistin bayrakları açan ve İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli tutukluların fotoğraflarını taşıyan göstericiler, İsrail'in tutuklulara yönelik ihlallerini protesto etti.
Filistinli göstericiler, söz konusu tutum ve saldırılara bir son verilmesi ve tutuklulara koruma sağlanması için dünyaya uluslar arası hukuka ve uluslar arası insancıl hukuka uygun müdahale çağrısında bulundu.
Protestocular, ateş yakarak bölgedeki bazı yolları trafiğe kapattı.
İsrail askerleri, Shuhada Caddesi'ndeki kontrol noktasına ulaştıkları sırada Filistinli göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Filistinli göstericiler ise İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı