İsrail Başbakanı zehir kustu! "Bağımsız Filistin devletine karşıyım"

İşgal rejiminin Başbakanı Naftali Bennett içindeki kini kustu, Bennett "Bağımsız Filistin devletine karşı olduğunu" ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmeyeceğini söyledi.

DÜNYA 15.09.2021, 03:35
2
İsrail Başbakanı zehir kustu!
Bennett,  İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) verdiği röportajda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bağımsız Filistin devletinin kurulmasının "berbat bir hata olacağını" söyleyen Siyonist Başbakam, "Filistin devletine karşıyım. Bunu yapmayacağım." ifadesini kullandı.
Siyonist Bennett, Filistin yönetiminin, işlediği öne sürülen savaş suçları nedeniyle İsrail'i Uluslararası Ceza Mahkemesine şikayet etmesi ve Filistinli tutuklular ile şehit yakınlarına yapılan ödemeler nedeniyle Devlet Başkanı Abbas ile görüşmeyeceğini kaydetti.
Yediot Aharonot gazetesine verdiği röportajda ise Kudüs'ün tamamının "İsrail'in başkenti" olduğunu söyleyen Siyonit Çete lideri ABD yönetiminin Filistinlilere hizmet verecek olan Kudüs'teki konsolosluğu yeniden açma planına karşı olduğunu dile getirdi.
Filistinliler, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını istiyor. Tel Aviv yönetimi se "Kudüs'ün tamamının İsrail'in başkenti olduğunu" öne sürerek, bu talebe karşı çıkıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı