“İsrail Büyükelçiliği önünden geçen cadde Filistin Caddesi olsun”

Mavi Marmara saldırısının yıldönümünde İHH Ankara Şubesi öncülüğünde Ankara İsrail Büyükelçiliği konutunun önünde bir eylem gerçekleştirildi. Etkinlikte İsrail bir kez daha protesto edildi.

GÜNDEM 31.05.2021, 22:25
19
“İsrail Büyükelçiliği önünden geçen cadde Filistin Caddesi olsun”
İsrail askerleri tarafından 2010 yılında Filistin’e insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırının yıldönümünde İHH Ankara tarafından gerçekleştirilen eylemde, İsrail Büyükelçiliği konutunun binasının soykırım binası olması çağrısında bulunuldu.

Mavi Marmara şehitlerini rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Sekreteri Latif Selvi, “Mavi Marmara organizasyonunun sene-i devriyesinde birlikteyiz. İnsanlığın bir açık hapishaneye dönüştürülmüş Filistin’de sistemli bir şekilde bir soykırım uygulayan Siyonist, katil devletin organizasyonuna karşı ülkelerin ilgisiz kaldığı, toplumların olup biteni doğru göremediği bir sivil insiyatif olarak yola çıktık. Uluslararası sularda haydut devlet İsrail’in katillerinin saldırılarına uğradık. Bu saldırganlar, insanlığın sesini kısmak istiyordu. Gemideki dostlarımızın, kardeşlerimizin duası, bereketi ile katillerin sesi kısılacak. İnsanlık bu katilleri işgal ettiği topraklardan sürüp çıkaracaktır” dedi.

Siyonist İsrail’in bebekleri öldürerek katliama devam ettiğini ancak buna tepki verilerek değil yaptırımlar ile karşı hareket edilmesi gerektiğini kaydeden İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan,  “Siyonistlerin kullandığı bu binayı soykırım müzesi yapacağız. İsrail Büyükelçiliği konutunun bulunduğu binası önünden geçen caddenin ismini ‘Soykırıma Son, Filistin ya da Mescid-i Aksa’ caddesi isminin konulması için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Buradan bütün Filistin davasına gönül veren siyasi parti yetkilileri büyükşehir belediyesi meclis üyelerine sesleniyorum, bir an önce bu değişikliği hep beraber yapalım” diye konuştu.

Filistin’de yaşanan katliama karşı tepki vermeyen uluslararası kuruluşlara tepki gösteren Sinan, “Sadece 11 gün içerisinde dünyanın kabul ettiği reşit olma yaşı olan 18 yaşından küçük 40 evladımızı şehit verdik. Bu katliam ve soykırım değildir de nedir? Birleşmiş Milletler kimin haklarını koruyor? Toplanıp bir kınama kararı dahi alamadılar, bütün Filistinli çocuklar öldükten sonra mı bunu yapacaklar? UNICEF ne iş yapar? Filistin de ölen çocuklar Amerika’da ya da Avrupa’da ölseydi değerleri çok daha yüksek mi olurdu, ellerinde kalite terazisi mi bulunuyor?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı