İsrail, çözümü mezara gömdü!

İsrail, yeni Yahudi işgal birimi inşa planıyla, “Büyük Kudüs projesi” kapsamında Kudüs’ü güneyden kuzeye kadar tamamen Yahudi işgal birimleriyle çevrelemeye çalışıyor.

DÜNYA 27.11.2021, 09:50
7
İsrail, çözümü mezara gömdü!
Siyonist İsrail yönetiminin işgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde yer alan eski Uluslararası Kudüs Havalimanı’nın bulunduğu alana Yahudi işgalciler için 10 bini aşkın yeni konut inşa etme kararı, Kudüs’ün iki devletli çözüm çerçevesinde “bölünme” imkânını tamamen ortadan kaldırıyor.
Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya bölgesindeki Uluslararası Kudüs Havalimanı, 1920’deki İngiliz Mandası sürecinde 650 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş, daha sonra İsrail’in 1967’deki işgaline kadarki Ürdün’ün egemenliği döneminde seyahat ve ticari amaçlarla kullanılmıştı.
İsrail, Kudüs’ü işgal ettikten sonra adını “Atarot” olarak değiştirdiği havalimanını yurt içi seferlere tahsis etmiş, 2000 yılında patlak veren İkinci İntifada sonrasında da havalimanını kapatarak bölgeyi ordunun kullanacağı bir üsse dönüştürmüştü. İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesindeki ilgili bir alt komite 24 Kasım’da İkinci İntifada’dan bugüne atıl durumda bekleyen Uluslararası Kudüs (Kalendiya - Atarot) Havalimanı alanı üzerinde 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşası için ilk onayı verdi. Bu planın hayata geçirilmesi durumunda, Tel Aviv yönetimi, İsrail- Filistin meselesinde iki devletli çözümü öngören uluslararası toplumun aksine, 1967 sınırları üzerinde başkenti ‘Doğu Kudüs’ olan sözde bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kuruluşunu engellemek üzere önemli bir adım atmış olacak.
İşgalci İsrail, ABD başta olmak üzere uluslararası toplumun itirazlarına rağmen bu karara imza atmakla uluslararası hukuka ve meşruiyete karşı hareket ediyor.

Daha önce 2000’li yıllarda inşa ettiği Ayrım (Utanç) Duvarı ile Kudüs’ü Batı Şeria’dan ayıran İsrail, eski Uluslararası Kudüs Havalimanının bulunduğu alana inşa edeceği Yahudi işgal birimiyle de kadim şehri Filistin’in diğer kentlerinden tamamen koparmayı hedefliyor. İsrail yönetimi, “Büyük Kudüs planı” çerçevesinde Kudüs’ün doğusunu da Yahudileştirme sürecini hızla sürdürürken, burada yaşayan Filistin nüfusunu da en aza indirmeye çalışıyor.
İsrail, yeni Yahudi işgal birimi inşa planıyla, “Büyük Kudüs projesi” kapsamında Kudüs’ü güneyden kuzeye kadar tamamen Yahudi işgal birimleriyle çevrelemeye çalışıyor. Böylece Filistin şehirlerinin ve mahallelerinin coğrafi bütünlüğü tamamen ortadan kaldırılmış olacak.
İsrail, 1300 dönüm arazi üzerinde kuracağı Yahudi işgal birimiyle Filistin mahallelerini de parçalayacak. Siyonist rejim, bu planla iki devletli çözüme darbe indiriyor ve Filistin tarafına Kudüs’ün bölünmez bütünlüğü ve sadece İbrani devletinin başkenti olduğu yönünde açık bir mesaj veriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı