İsrail gözünü Batı Afrika ülkesine dikti! Normalleşmeye çalışıyor

İşgalci İsrail, Batı Afrika ülkesi Moritanya'yı da ifsat ağına çekip, normalleşmeye çalıştığı öne sürülüyor.

DÜNYA 24.05.2023, 12:45
İsrail gözünü Batı Afrika ülkesine dikti! Normalleşmeye çalışıyor
İşgalci İsrail, diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı Moritanya ile ilişkilerini normalleştirme arayışında olduğu iddia ediliyor. İsrail merkezli Haaretz'in haberine göre, İsrail, gelecek ay Fas ev sahipliğinde yapılacak Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki bir zirveye "Afrika'da ilişkisinin bulunmadığı bir İslam ülkesinin de" katılması için girişimlerde bulundu.

İsrail'in hangi Afrika ülkesini Necef Zirvesi'nde görmek istediği kamuoyuna henüz açıklanmasa da bu ülkenin Moritanya olabileceği düşünülüyor. Daha önce çıkan haberlere göre Moritanya ve İsrail arasında bu yılın başlarında normalleşme konusu üzerine iletişim kurulduğu iddia edilmişti ancak Moritanya hükümeti bu iddiayı yalanlamıştı.

Moritanya, İsrail'in Gazze'de bin 400 Filistinliyi katletmesinin ardından 2009'da İsrail'le ilişkilerini koparmıştı. Söz konusu Necef Zirvesi'ne İsrail'in normalleşme sağladığı Mısır, BAE, Bahreyn ve Fas gibi ülkeler katılıyor. Zirvede öncelikli konular olarak ekonomik ve güvenlik ilişkilerinin ele alındığı biliniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı