İsrail ihya ediliyor

Filistin’deki Müslümanlara yönelik vahşi zulümler gerçekleştiren Siyonist İsrail rejimi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sayesinde gücüne güç katıyor.

DÜNYA 09.01.2022, 21:05
5
İsrail ihya ediliyor
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), imzaladığı dev bütçeli anlaşmalarla Siyonist rejimi zenginleştirmeye devam ediyor. Ekonomik, siyasi ve askeri anlamda Siyonist İsrail’le ortaklık dönemine giren BAE, Filistin davasına en büyük zararı veren ülkelerden biri olmayı sürdürüyor. Askeri malzemeler ve araçlar üreten Elbit isimli İsrail şirketinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) pazarında 2026 yılına kadar 26 milyar dolar kazanmayı hedeflediği açıklandı. 2020 yılında imzalanan normalleşme anlaşması sonrasında Siyonist İsrail’e kapılarını sonuna kadar açan BAE yönetiminin, yeni ticari anlaşmalarla İsrail’i güçlendirmeye devam edeceği konuşuluyor.
Birleşik Arap Emirlikleri gibi işbirlikçi ülkelerin basiretsiz politikaları sebebiyle siyasi ve ekonomik kazanımlarını her geçen gün daha artıran İsrail rejimi, elindeki bütün gücü ve imkânları Filistinlilere zulmetmek için harcıyor. Hâlihazırda Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistin topraklarının büyük bölümünü işgal altında tutan Siyonist rejim, şeytani bir diplomasi ile anlaşma masasına oturttuğu İslam ülkelerinden kazandığı parayı yine Müslümanlara zulmetmek için harcıyor.
2020 yılında dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğunda Beyaz Saray’da gerçekleşen törenle İsrail rejimi ve BAE arasında normalleşme anlaşması imzalanmıştı. İsrail, BAE ile aynı dönemde Fas, Sudan ve Bahreyn ile de normalleşme anlaşmaları imzalamıştı. Arap coğrafyasını tasallut altına alan Siyonist rejimin, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu İslam ülkeleriyle yakın zamanda anlaşma planları hazırladığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın zamanda yaptıkları ılımlı açıklamalar, İsrail’le Türkiye arasında normalleşme anlaşmasının imzalanacağına işaret ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı