İsrail ile anlaşmıştı: Giderayak hükümet krizi çıkardı

Yarın görev süresi dolacak olan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, “geçici hükümetin istifa kararnamesini”, imzalamıştı. Başbakan Lübnan Başbakanı Necib Mikati'den itiraz geldi.

DÜNYA 30.10.2022, 21:05
1
İsrail ile anlaşmıştı: Giderayak hükümet krizi çıkardı
Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından imzalanan “geçici hükümetin istifa kararnamesini”, herhangi bir anayasal değerden “yoksun” şeklinde nitelendirdi.

Mikati, Avn’ın geçici hükümetin “istifa kararnamesini” imzaladığını duyurmasının ardından, Meclis Başkanı Nebih Berri’ye hitaben bir mektup yazdı.
Mektupta, hükümetin, anayasaya ve tüzüğe göre çalışmalar da dahil olmak üzere tüm anayasal görevlerini yerine getireceğini belirten Mikati, “Anayasa hükümlerine göre zaten istifa etmiş olan hükümetin istifasını kabul eden kararname herhangi bir anayasal değerden yoksun.” ifadesini kullandı.
Nebih Berri de yaptığı açıklamada, Mikati’den “hükümetin çalışmaları takip ettiği ve anayasal görevlerini yerine getirdiğini” bildiren bir mektup aldığını belirtti.
Berri ayrıca Cumhurbaşkanı Avn’dan da Meclis’e hitaben, yeni durumla ilgili gerekli tedbirlerin alınması için Meclis’in toplanması çağrısının yer aldığı bir mektup aldığını kaydetti.
Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, 6 yıllık cumhurbaşkanlık görev süresinin son gününde, Mayıs 2022 seçimlerinden sonra kurulan Mikati başbakanlığındaki geçici hükümetim “istifa kararnamesini” imzaladığını ifade etmişti.
Kararı Meclis Başkanı Nebih Berri’ye tebliğ ettiğini aktaran Avn, böylece Mikati hükümetinin artık “müstafi” sayılacağını söylemişti.
Avn, hafta başında İsrail ile deniz sınırı anlaşması imzalamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı