İSRAİL'İN SALDIRILARINA TÜRKİYE'DEN TEPKİ YAĞDI

GÜNDEM 08.05.2021, 09:07
54
İSRAİL'İN SALDIRILARINA TÜRKİYE'DEN TEPKİ YAĞDI

Mescid-i Aksa'ya giren İsrail polisi, namaz kılan cemaate saldırdı. Saldırı sonrası gerginliğin zirve yaptığı bölgede polisin müdahalesi sonucu 205 kişi yaralandı.

İsrail'in vahşi saldırısına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi;

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saldırıyı kınayarak "Filistin halkının haklı davasında yanlarındayız" derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bu 'menfur ve pervasız' saldırının durması için çağrıda bulundu.

"BU PERVASIZ SALDIRILAR DERHAL DURMALI

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaşananları kınayarak "İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum.

"ŞİDDET VE ZULÜM EKEN BARIŞ BİÇEMEZ"

Yapılan zulme dikkat çeken TBMM Başkanı Şentop "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür.

"HUKUKA SAYGI DUYULMALI"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösterenler arasındaydı. Çelik, "İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır.

DİYANET'TEN KINAMA

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan da kınama geldi. Erbaş, "İslam aleminin Kudüs'e sahip çıkmasını, Kudüs'ün yanında yer almasını dile getirmeye çalışıyoruz. Orada 1948 yılından beri Filistinlilere bir zulüm yapılıyor. Bu yapılanları kabul etmiyoruz. Mazlumların yanında yer alıyoruz" dedi.

FİLİSTİNLİLERLE YÜREKLERİMİZ BİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir" sözleriyle çirkin saldırıyı kınadı.

MERAL AKŞENER: SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize, İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu insanlık dışı olay karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: HAK ETTİKLERİ KARŞILIK MİSLİYLE VERİLMELİDİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; İslam dünyasının parçalanmışlığını fırsat bilerek, tüm dünyanın gözü önünde kutsallarımızı dahi hedef alan ve fütursuzca bu zulümleri işleyenler iyi bilsinler ki, eninde sonunda tüm yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacaktır! Hiç vakit kaybetmeksizin, Cuma gününe, Ramazan ayına, Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa’ya aynı anda saldıran işgalcilere, bir an evvel hak ettikleri karşılık misliyle verilmelidir. Söylenecek sözler artık tükenmiştir, acilen somut adımlar atılmalıdır.

Tüm İslam alemine çağrıda bulunuyorum: Gün, ilk kıblemize, onurumuza, namusumuza ve izzetimize sahip çıkma günüdür! Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanıdır!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı