İsrail ölülerini gizliyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Filistin direnişi tarafından bombalanan işgalci İsrail rejimine ait iki askeri araçta onlarca asker bulunduğu kaydedildi.

DÜNYA 14.05.2021, 23:15
16
İsrail ölülerini gizliyor mu?
Filistin direnişinin işgalci İsrail rejimine karşı destansı mücadelesi sürüyor. Filistin direnişi, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılara cevaben İsrail işgali altındaki toprakları füze yağmuruna tutuyor. Bu doğrultuda İsrail rejimine ait hedeflere füzeler gönderilirken bu saldırılarda İsrail'in büyük bir askeri kayıp verdiği ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre içinde onlarca asker bulunan iki İsrail askeri aracı, Filistin direnişi tarafından bombalandı.

Günün ilk saatlerinde Kudüs TV'nin canlı yayınına Gazze'den katılan Filistinli gazeteci Eymen Hissi, işgalci İsrail rejiminin askeri kayıplarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde biri Kassam Tugayları diğeri ise Kudüs Seriyyeleri tarafından kornet füzeleriyle gerçekleştirilen saldırılara dair konuşan Hissi, "Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri tarafından İsrail rejimine ait iki askeri araç bombalanmıştı. Bu araçlardaki kişi sayısı ondan fazlaydı." ifadelerini kullandı. Öte yandan Filistinli gazeteci Eymen Hissi, Filistin direnişinin gücünün tamamını kullanmadığını belirterek "Filistin'deki direniş şu ana dek gücünün az bir kısmını kullandı." açıklamasında da bulundu.

İşgalci İsrail rejiminin Filistin direnişi karşısında verdiği kayıpları açıklamama ya da olduğundan az gösterme yolunu seçtiği biliniyor. İsrail rejimi, Filistin direnişi karşısındaki kayıplarını gizlemeye çalışsa da ortaya çıkan bilgiler İsrail'in bu çabalarını başarısız kılıyor. Hatırlanacağı üzere Filistin direnişi, 2018 yılında İsrail askerlerini taşıyan bir otobüsü vurmuştu. Söz konusu otobüs alevler içerisinde kalırken işgalci İsrail rejimi saldırıda bir kişinin hafif yaralandığını iddia etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı