İsrail, SİHA’larımızın dibinde konuşlandı!

KKTC, Geçitkale Havaalanı’nın Kıbrıs Türk Barış Gücü’ne verilmesine ilişkin protokol imzalanması kararı aldı.

GÜNDEM 27.01.2023, 04:35
1
İsrail, SİHA’larımızın dibinde konuşlandı!
KKTC Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Gücü’ne verilmesine ilişkin protokol imzalanmasına karar verdi. Protokolün imzalanmasıyla ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilendirildi. Söz konusu kararla birlikte Geçitkale, Türk SİHA’larının kalıcı üssü olacak. Her ne kadar gelişmeler bu noktaya kadar sevindirici olsa da kamuoyunun pek fazla bilmediği bir durum var. O da Geçitkale Havaalanı'na çok yakın bir bölgede Siyonistlerin konuşlandığı...
İşgalci İsrail rejimi, Türk SİHA'larının KKTC’de daimî olarak konuşlanacağı Geçitkale Hava Üssü’ne beş kilometre yakınlıktaki bölgede yaklaşık bin dönümlük arazi satın aldı. Üsse yakın Alaniçi köyünde yaklaşık bin dönüm arazi satın alan İsrail rejimi, edindiğimiz bilgilere göre satışı İskele ilçesine kayıtlı olan bir KKTC vatandaşının üzerinden yürüttü.
Millî Gazete, uzunca bir süredir işgalci İsrail rejiminin Kıbrıs’ta edindiği toprakları gündeme getiriyor ve söz konusu tehlikeye dikkat çekiyordu. Gazetemizin ulaştığı yeni bilgiler, İsrail’in Kıbrıs’ta Türkiye’ye karşı konumlandığını ortaya koyuyor. Bu doğrultuda gazetemize gelen ihbarlara göre İsrail, sadece Kıbrıs’ın kıyı şeridindeki arazileri değil, iç bölgelerde yer alan bölgeleri de hedef tahtasına oturttu. İsrail, Geçitkale Havaalanı’nın güneydoğusunda kalan ve piste yakın olan “Alaniçi” köyünde yaklaşık bin dönüm arazi satın aldı.
KKTC topraklarında planlı ve bilinçli bir şekilde toprak alımlarında bulunan İsrail rejiminin, sinsi hamlesi için yıllar önce harekete geçtiği öğrenildi. Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre ikameti İskele ilçesine kayıtlı olan bir KKTC vatandaşını aparat olarak kullanan İsrail lobisi, faaliyetlerini bu şahıs üzerinden yürüttü. Yaklaşık on kişiden bin dönüme yakın arazi satın alan bu şahıs, söz konusu arazi için son derece az bir bedel ödedi. İsrail, öte yandan Geçitkale Hava Üssümüzün bulunduğu alana güney ve kuzeyden gelen kara yollarının etrafını da satın alma girişiminde bulundu. Üssün kuzey tarafında yer alan Geçitkale köyünde başarılı olamayan İsrail lobisi, Dörtyol olarak bilinen bölgede ise küçük de olsa arazi alımını başardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı