İsrail’e gel, Aksa’ya gitme

Ziyarete günler kala Ankara ile Tel Aviv arasında anlaşmazlık çıktı. Çavuşoğlu’nun Mescid-i Aksa’yı ziyaret isteğine Siyonist yönetim sıcak bakmıyor. Sonuç ise merakla bekleniyor.

DÜNYA 22.05.2022, 04:35
4
İsrail’e gel, Aksa’ya gitme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önümüzdeki günlerde İsrail rejimi işgali altındaki topraklara gerçekleştireceği ziyaret öncesi Ankara ile Tel Aviv arasında gerilim çıktı. Çavuşoğlu’nun İsrail rejiminde bulunacağı temasların ardından Mescid-i Aksa’yı da ziyaret etmek istemesi gerginliğe yol açarken Çavuşoğlu’nun Mescid-i Aksa’yı ziyarete edip edemeyeceği merak konusu oldu.Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” süreci tam gaz ilerlerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Mayıs tarihinde İsrail işgali altındaki toprakları ziyaret edeceğini duyurmuştu. Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretine günler kala İsrail medyasında dikkat çeken bir haber yer aldı. Buna göre Çavuşoğlu, İsrail rejiminde bulunacağı temasların ardından Mescid-i Aksa’yı da ziyaret etmek istedi. Söz konusu talebin Ankara ile Tel Aviv arasında gerginliğe yol açarken, The Times of İsrael’deki haberde, “Çavuşoğlu’nun İsrail’i ziyaret etmesi iki ülke için diplomatik bir atılım olacak. Ancak Kudüs’ün Eski Şehri’ndeki hassas bölgeyi ziyaret etme niyeti, Ankara ile İsrail arasında bazı gerginliklere yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Mescid-i Aksa’yı ziyaret edip edemeyeceği merak konusu olurken İsrail medyasında yer alan haberlerde ikili temaslarda ele alınacak konulara da yer verildi. Bu bağlamda İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, Çavuşoğlu’nun İsrail rejimi ziyareti sırasında büyükelçilerin görevlerine iade edilmesi konusunun görüşüleceği kaydedildi. Hatırlanacağı üzere Bakan Çavuşoğlu, İsrail rejimine büyükelçi atanmasına dair geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu bir açıklamada, “İsrail Büyükelçiliği açma konusunda; ‘İsrail’e 25’inde gideceğiz. O ziyarette Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz” sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı