İsrail'in çirkin işgalci yüzünü gösterdiler! Şimdi TIME listesindeler

İsrail devlet terörünün odağındaki tarihi Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki direnişleriyle gündeme gelen Filistinli kardeşler Time dergisinin belirlediği "2021'in En Etkili 100 Kişisi" arasına girdi.

DÜNYA 16.09.2021, 01:25
39
İsrail'in çirkin işgalci yüzünü gösterdiler! Şimdi TIME listesindeler
İsrail devlet terörünün odağındaki tarihi Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki tehcir planları, haftalardır medya gündeminden düşmüyordu.
Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin İsrail tarafından tehcir tehdidini dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan aktivist Muna el-Kurd ile Muhammed el-Kurd, Time dergisinin belirlediği "2021'in En Etkili 100 Kişisi" arasına girdi.
ABD merkezli Time dergisinin "2021'in En Etkili 100 Kişisi" arasında gösterilen El-Kurd kardeşlerini profili, derginin yazarı Keşmirli gazeteci Sanya Mansoor tarafından kaleme alındı.

Mansoor, yazısında "Kardeş aktivistler Muhammed ve Muna el-Kurd, bu bahar çevrim içi gönderiler ve medya aracılığıyla Doğu Kudüs'te işgal altında yaşamaya dair dünyaya bir pencere açarak İsrail ve Filistin'e ilişkin söylemde uluslararası bir değişime yol açtı" ifadesini kullandı.
Son dönemde evlerinden tahliye edilme tehdidiyle karşı karşıya kalan Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayanların hikayesi, milyonlarca Filistinli için zorunlu göç, yağma ve katliamların simgesi olan 1948'deki Nekbe'ye (Büyük Felaket) kadar uzanıyor.
Sözde mahkemenin kararıyla kendi evinin yarısını ele geçiren sivil Yahudi işgalcinin “Ben evinizi çalmazsam bir başkası gelip çalacak” cümlesiyle hafızalara kazınan videosu ile mahalle sakinlerinden Muna el-Kurd, dünyanın dikkatini Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki olaylara çekmeyi başarmıştı.
Evlerinin tahliye süreciyle ilgili duruşmadan sonra 'Şeyh Cerrah Mahallesi'ni kurtarın' etiketiyle sosyal medyada paylaşım yapılarak kendilerine destek verilmesi için çağrı yapan Kurd, medyada hızla Şeyh Cerrah Mahallesi'yle özdeşleşen bir isim haline geldi.
İletişim ve gazetecilik mezunu el-Kurd, mahalledeki son gelişmeleri, 1 milyona yakın takipçisi olan Instagram hesabından duyurmaya devam ediyor.
Doğu Kudüs'ün en "pahalı" mahallelerinden biri olarak kabul edilen Şeyh Cerrah, özellikle Batılı ülkelerin diplomatik temsilciliklerine ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.
Şeyh Cerrah Camisinin yanında, tarihi 19. yüzyılın sonlarına uzanan ünlü American Colony Oteli hizmet veriyor.
Mahallede Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İspanya, İsveç, Belçika, İtalya,  Fransa dahil birçok ülkenin diplomatik temsilciliği yer alıyor.
İsrail tarafından kurulan bir yerleşim birimi mahallenin yakınında yer alırken, bölgede Kudüs'ün Eski Müftüsü Hacı Emin el-Hüseyin'in konağı ve Ambassador Oteli
bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı