İsrail'in işlediği suç kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı!

Güvenlik kamerası kayıtları 16 Mart tarihinde işgalci İsrail tarafından katledilen 14 yaşındaki Omar Awadin cinayetiyle ilgili korkunç detayları ortaya çıkardı.

DÜNYA 29.05.2023, 04:35
1
İsrail'in işlediği suç kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı!
Amerika merkezli Washington Post, bir ay süren çalışmaların ardından Cuma günü yayınladığı özel haberde, İsrail askerleri tarafından Cenin şehrinin en işlek yerlerinden birinde gerçekleştirilen operasyonun üç boyutlu yeniden inşasını oluşturmak için dokuz tanıkla konuşuldu ve dört kişinin de ifadesi alındı.

Buna göre, İsrail askerleri, arabalarıyla iki Filistinlinin yanına yanaştı. Askerlerin birkaç el ateş ederek Filistinlilerden birini infaz etmesi üzerine, diğer Filistinli kaçmaya başladı. Kaçan Filistinlinin peşinden ateş eden İsrail askerleri, 14 yaşındaki Omar’ı, yolda bisiklet sürdüğü sırada sırtından vurdu. Yerde ölü yatan Filistinlinin kafasına bir el daha ateş eden İsrail güçleri, yaraladığı çocuğa aldırış etmeden olay yerinden uzaklaştı. 2 ay önce öldürülen Omar’ın ardından İsrailli yetkililer herhangi bir açıklama yapmamıştı.

İsrail’in sık sık Filistin şehirlerinde benzer eylemlerde bulunduğu ve sivil kayıplara sebep olduğu biliniyor. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre bu yıl 15 Mayıs itibarıyla Batı Şeria ve Kudüs’te 19’u çocuk 108 Filistinli işgalci güç tarafından katledildi. Böylece geçen yılın aynı periyoduna göre öldürülen Filistinlilerin sayısı 2 kattan fazla arttı. İsrail ayrıca, “militan” olarak tanımladığı birçok Filistinliye yargısız infaz gerçekleştiriyor.
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı