İsrail'in Yahudileştirme planı: 1 milyar dolar bütçe ayırdı

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da altyapı ve ulaşım projeleri geliştirerek Filistin topraklarındaki Yahudi varlığını pekiştirmeyi hedefliyor.

DÜNYA 25.05.2023, 19:00
İsrail'in Yahudileştirme planı: 1 milyar dolar bütçe ayırdı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı hükümetin kabul ettiği bütçe tasarısının bir bölümü Filistin topraklarında yaşayan Yahudi işgal yerlerinin kalkınması için ayrılacak. Hükümetin parlamentodan geçirdiği bütçe içerisinden yaklaşık bir milyar dolar, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi işgal yerlerinin gelişimi, ulaşım ve altyapı projeleri için kullanılacak.
Söz konusu proje kapsamında Batı Şeria'da geliştirilecek ve inşa edilecek yollar, artık Filistinlilerin yaşadığı bölgelerden geçmeyecek. Böylece Dindar Siyonist Partisi lideri ve aynı zamanda İsrail Maliye Bakanı olan Bezalel Smotrich, Batı Şeria'da bulunan Yahudi işgalci seçmenlere yönelik vaadini gerçekleştirmiş olacak.
Kendisi de bir işgalci olan Smotrich'in Yahudi işgalcileri desteklemek için ek fonlar ayırma sözü verdiği biliniyordu. İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi işgal yerlerinin kalkınması için milyonlarca dolar sağlaması, Filistin topraklarındaki varlığını pekiştirmeyi amaçladığını gösteriyor.

İsrail'in aşırı sağcı hükümeti, geçtiğimiz günlerde, Batı Şeria'da geçmişte kurulan ancak eski yönetimler döneminde onay verilmemiş 9 Yahudi işgal yerine resmiyet kazandırdı. Radikal Yahudilerin son yıllarda hükümet onayı olmadan işgal altındaki Filistin bölgelerine çok sayıda Yahudi işgal yeri inşa ettiği biliniyordu. Yahudi işgalcilerin Filistin topraklarında yapılar inşa edip daha sonra İsrail hükümetince bu yerlere resmiyet kazandırıyor. Bu durumun, İsrail'in Batı Şeria'yı Yahudileştirme strateji dahilinde yürütüldüğü düşünülüyor.
Uluslararası toplum, işgal altında oldukları gerekçesiyle Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te kurulan Yahudi işgal yerlerini yasa dışı olarak tanımlıyor. Son Yahudi işgal yerine onay veren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Smotrich de Batı Şeria'daki bu yasa dışı işgal yerlerinde yaşıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı